A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Güttler SuperMaxx – a sokoldalú kultivátor

A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor. Ami a legtöbb gazdálkodónak elsőre feltűnt, hogy ez a gép jóval erősebb kapákat tartalmaz, mint a hagyományos ilyen típusúak. Ami még különlegessé teszi, hogy a rugóskapákat öt-hét sorban helyezték el, így 
a szármaradvány nem okozhat eltömődést a kapák között, és nem kell a tábla végén megállni, hogy kitisztítsuk a gépet, 
mert már nem dolgozik megfelelően.

Güttler SuperMaxx – a sokoldalú kultivátorMilyen lehetőségek rejlenek ebben 
a gépben?

Tavasszal nem érdemes forgatásos művelést alkalmazni, ráadásul sokára szárad ki annyira a talaj, hogy mélyebben meg lehessen művelni. A bevált, régi gyakorlat szerint ilyenkor hagyományos fogasboronával a legjobb szellőztetni a talajt, de sok gazdálkodó ma már nem dolgozik ezzel az alapvető eszközzel.
Helyette javasoljuk alternatív megoldásként a Güttler SuperMaxx kultivátort, amely elég erős ahhoz, hogy akár tarlót hántsunk vele, és elég könnyű ahhoz, hogy a problémás, korábban vízzel borított területeken is magágyat lehessen vele készíteni.
Kora tavasszal a még nedves talajok megművelésére alkalmasabbak az egyszerű, könnyű, függesztett munkagépek, mert ezekkel jobban meg lehet közelíteni ezeket a területeket, mint az egyéb nehéz gépekkel. A kultivátor felépítése egyszerű, de nagyon erős. A Güttler SuperMaxx a hagyományostól jóvel erősebb rugóskapákkal szerelt, így nem jelent problémát, ha mégis kemény rögökkel kell megküzdeni.
A SuperMaxx kultivátor a hagyományostól eltérően nem pálcás hengereket tartalmaz a talajfelszín megmunkálásához, hanem az egyedi Güttler Rollfix elmunkálót, amely egy rugósborona-sorból és speciális Güttler hengerből áll. 
Ez a garancia arra, hogy az elmunkáló egység nem ragad be és kialakítja a jól ismert különleges Güttler-talajszerkezetet.

Páska Norbert – agrármérnök-tanár

Telefonáljon, és kollégáink hasznos információkkal látják el Önt aktuális akcióinkkal és kamatmentes finanszírozási lehetőségeinkkel kapcsolatban!

+36-62-533-690
www.guttler.hu


Címkék: