TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Új Horsch kultivátor született, bődületes erejű traktorokhoz is megfelelő

Új Horsch kultivátor született, bődületes erejű traktorokhoz is megfelelő

Gépesítés - 2022.10.03

A már eddig is gazdag kultivátorkínálatát bővítette nemrég a német Horsch. Az új termék alkalmas sekély és mély művelésre egyaránt, és már akár egy 600 LE-s traktor mögé is felkapcsolható.

Fortis AS néven mutatott be új, univerzális kultivátort a Horsch. A német gyártónak már eddig is szerepeltek szántóföldi kultivátorok a kínálatában (Cruiser, Terrano, Tiger), most azonban úgy érezték, hogy bővíteni kell a palettát. Az új terméket úgy tervezték, hogy az akár 600 LE-s traktorokhoz is megfeleljen, vagyis a legtöbb gazdálkodó számára vonzó alternatíva lehet.

A munkamélység és a különféle beállítások tekintetében igen rugalmas Fortis AS 6 és 7 méteres változatokban készül (ezt jelzik a Fortis 6 AS és Fortis 7 AS megnevezések), a munkamélység pedig 4 és 30 cm között változhat, tehát mélylazításhoz is kiválóan alkalmas, nemcsak a sekélyebb műveléshez.

A gép felépítéséből látszik, hogy a kapák és a tárcsák között óriási szabad tér található, így nem kell eltömődéstől tartani, a művelőeszközök mindig kiváló munkát végeznek. A 27 centis kapakiosztás a sekély műveléshez is ideális, de ugyanakkor egy kisebb lóerejű traktorral is képesek lehetünk mély művelést végezni velük.

Az elöl elhelyezett, szimpla vagy dupla támkerekek egyrészt a pontos mélységtartást segítik, nagy munkamélység esetén pedig a kultivátor jobb „megtámaszkodását” teszik lehetővé. A munkamélység beállítása egyébként történhet a hagyományos módon, klipszekkel, de akár hidraulikusan is, a traktorfülkéből irányítva. A Fortis AS a speciális integrált rendszere révén képes akár 1,2 tonna súlyt átterhelni az erőgép hátsó tengelyére, hogy ezáltal akadályozza meg a kerekek szlipjét.

 

Címkék: kultivátor, traktor, sekély művelés, Horsch, nagytraktor, mély művelés, Fortis AS
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Talajlakó kártevők, talajfertőtlenítés – Drótférgek, ...

A talajlakó kártevők kapás kultúráink nagy károkozásra képes károsítói, amelyek ellen a védekezés nem maradhat el. ...