A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

A Fendt 728 Vario lett az év traktora

Traktorok - 2022.11.14

A Bolognában megrendezett EIMA szakvásáron kihirdették az Év Traktora 2023 (Tractor of the Year 2023) nyerteseit: Fendt, McCormick, New Holland és JCB traktorok lettek a kategóriagyőztesek.

A Fendt 728 Vario lett az év traktora


A 2023-as Év Traktora verseny főkategória-győztese a Fendt 728 Vario lett. A gyönyörű erőgép főbb jellemzői között érdemes megemlíteni a vadonatúj, 6 hengeres, 7,5 literes AGCO-Power motort, amely csaknem 283 lóerőt ad le. A motor mellett számos új funkció is elérhető a traktorban.

A „Legjobb univerzális traktor” kategóriagyőztese a McCormick X6.414 P6-Drive

Az új McCormick X6.414 P6-Drive egyik újdonsága a robotizált powershift P6-Drive sebességváltó, amely 6 Power Shift fokozatot kínál 40 + 40 sebességfokozatot biztosítva. Tizenkét hüvelykes érintőképernyős monitor és többfunkciós joystick könnyíti meg a monstrum irányítását.

A „Legjobb ültetvényes speciális traktor”: New Holland T4.120 F

A New Holland T4.120 F ültetvényes traktor tervezési koncepciója a New Holland extra kínálatából táplálkozik. A zsűri díjazta, helyesebben szólva pluszpontokkal ismerte el, hogy a traktor fülkéjében a legalacsonyabb zajszintet mérték, és hogy egyebek közt VIS-képernyőt, frissített hidraulika specifikációkat is kínál a gép, miközben minden alapfeltétel adott már a magasabb szintű üzemeltetéstechnológia, így például a telemetria alkalmazásához is.

A „Legjobb fenntartható traktor”: a JCB Fastrac 4220 iCon

A JCB Fastrac iCon esetében a GPS-rendszerek és az olyan, integrált kapcsolódási szolgáltatások, mint például a flottakezelés és a prediktív karbantartás új szintre emelkedtek, s mindehhez a JCB coaching szolgáltatást is nyújt, aminek köszönhetően az ügyfél a traktort az elképzeléseihez szabhatja úgy a hardver, mint a szoftver vonatkozásában. A gép maximális sebessége közúton akár 60 kilométer is lehet óránként, ami azt jelenti, hogy több időt tölthetnek vele a szántóföldön, így javul a költséghatékonyság. 

Forrás: www.tractoroftheyear.org

Címkék: év traktora, traktor, fendt, mccormick, new holland, jcb