Az Év traktora 2022: megvannak a jelöltek!

2021.06.23

Hamarosan megválasztják a 2022-es Év traktorát, és a szervezők máris leleplezték a versenyben részt vevő modelleket. 11 márka 14 erőgépe közül választ majd a zsűri, lesznek teljesen új indulók is.

Az Év traktora 2022: megvannak a jelöltek!


A BKT gumiabroncsgyártó főtámogatásával sorra kerülő Év traktora 2022 versenyhez kapcsolódóan a napokban hozták nyilvánosságra, mely modellek közül kerülnek ki a végső győztesek. A szakmai zsűrit 26 szakújságíró alkotja, akiket 25 országból verbuváltak össze. Idén is 4 kategóriában hirdetnek majd győztest, a főkategóriának számító Év traktora mellett megválasztják az Év univerzális traktorát, az Év ültetvényes traktorát, és – viszonylag új kategóriaként – az Év fenntartható traktorát.

A főkategória indulóinál alapos vizsgálatot fog tartani a zsűri a műszaki tartalmat illetően, hiszen mérlegre teszi majd a motor, az átvitel, az elektronika, a hidraulikus rendszer teljesítményét, jellemzőit, de figyelmet fordítanak a komfortra, az innovatív technikai megoldásokra, az opciós lehetőségekre, a dizájnra és a precíziós gazdálkodásba való beilleszthetőségre is.

Az Év traktora versenyt 1998-ban találta ki az olasz Trattori szaklap, és azóta minden esztendőben több kategóriában hirdet győzteseket a nemzetközi szakújságírókból álló zsűri. Tavaly december 18-án tették közé a 2021-es Év traktora nyerteseit, és ennek a Massey Ferguson, a Fendt, a Valtra és a Claas örülhettek a legjobban. Az idei résztvevők listája a napokban vált ismertté. Íme!

Év traktora 2022:

Case IH (egy júliusban leleplezendő modellel)
John Deere 7R 350 AutoPower
Massey Ferguson (egy szeptemberben leleplezendő modellel)
New Holland T6 Methane Power
Valtra T 235 Direct

Év univerzális traktora:

Claas Arion 470
John Deere 6M 120 AutoPower
Landini 5-120 Dynamic
Massey Ferguson 5S.145 Dyna-6 Exclusive
Valtra A 115

Év ültetvényes traktora:

Antonio Carraro SRX 5800
Carraro Compact VLB 75
Ferrari Vega 85 Dualsteer
Reform Metrac H 75 Pro

Valamennyi felsorolt erőgép az Év fenntartható traktora kategória indulójának is számít. Döntés és eredményhirdetés az év végére várható.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE