Deutz-Fahr 5G: a kengurukhoz átszabva

2020.05.27

Egyre megszokottabbá válik, hogy a traktorgyártók a nagyobb piacaikra optimalizálva átszabják bizonyos modelljeiket. A Deutz-Fahr is ezt tette most a népszerű 5G családjával.

Deutz-Fahr 5G: a kengurukhoz átszabva


A Deutz-Fahr 5G traktorsorozata a földművelő és tejtermelő gazdaságok, állattartó telepek, vegyes gazdaságok univerzális kiszolgáló erőgépe. Hét modellje a 75–116 LE-s teljesítménytartományt öleli át, különböző tengelytávval, eltérő teherbírással és súllyal, valamint változatos gumiabroncs-kombinációkkal. A fülke egyedülálló kezelői kényelmet biztosít minden alkalmazáshoz, míg a FARMotion Stage 4 (Tier 4 Final) motorok maximális teljesítményt tesznek lehetővé, minimális károsanyag-kibocsátás mellett.

A traktorcsaládnak most megjelent egy Ausztráliára „optimalizált”, minden korábbinál erősebb, 128 LE-s (94 kW) változata is. Az 5125G HD névre keresztelt masina ugyanúgy megtartotta sokoldalúságát, mint a kisebb verziók, vagyis a szántóföldektől az állattartó telepeken át a kertészetekig mindenhol hasznát lehet venni. A négyhengeres motorba nemcsak több lóerőt pakoltak bele, de ennél is megmaradt az akár 90 l/perc teljesítményű hidraulikarendszer, hogy a nehezebb munkákat is hatékonyabban és takarékosabban végezhesse el. Az SDD gyorskormányzási rendszer a szűk helyeken manőverezést segíti (ez megfelezi a szükséges kormányút hosszát), de jelentősen javítottak a kezelő kilátásán is a biztonság növelése érdekében.
TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE