Hirdetés
Amazone: nem utazik a Fekete Párduc

Amazone: nem utazik a Fekete Párduc

Permetezéstechnika - 2020.03.26

Gyönyörű fekete színben is elkészítette Pantera önjáró permetezőgépét a német Amazone. A koronavírus miatt ennek a hivatalos európai bemutatója is elmarad.

Elsősorban bérvállalkozók és nagyüzemek részére fejlesztette ki az Amazone a Pantera 4502 önjáró szántóföldi permetezőt. A 4500 literes tartálytérfogattal, 21–40 méteres szórókerettel és Stage V emissziós szintű motorral rendelkező gépet fekete színben is elkészítette a német vállalat, és a Black Pantera éppen most tavasszal indult volna európai bemutató körútra. Az egész világot sújtó koronavírus járvány miatt erre a rendezvényre is halasztás vár.

A Pantera a különböző futómű-típusoknak köszönhetően, a nyomtáv és a szabadmagasság tekintetében lényegében mindenféle felhasználói igény teljesítésére alkalmas. Tandem járószerkezete tökéletes vízszintes keretmozgást és stabilitást biztosít, a 0–50 km/h sebességet pedig fokozatmentes hidrosztatikus egyedi kerékhajtással érik el. Az AmaPilot kezelőkar jól használható botkormányként és a permetezéshez egyaránt. Az opcionális AmaSwitch és AmaSelect egyedi fúvókakapcsolás 50 cm-es szakaszolókapcsolást tesz lehetővé.

black pantera 2

Az Egyesült Királyságban március 31. és április 17. között 12 állomásból álló bemutató körútra vitték volna a Black Pantera 4503-50 önjáró gépet, és a demósorozat a La Manche csatornán átkelve, Franciaországban folytatódott volna április 20-án. Minderre a koronavírus járvány miatt egyelőre nem kerül sor, a halasztás bizonytalan időre szól. Az Amazone eredetileg egy impozáns, hat hónapig tartó, 6000 kilométeres túrát szervezett a „Fekete Párduc” részére, amely – stílusosan – a skóciai Black Isle félszigeten kezdődött volna, és a Fekete-tenger környékén ért volna véget.Címkék: növényvédelem, permetezőgép, bemutató, önjáró, speciális kiadás
Kiemelt hírek