A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

A John Deere megint bevásárolt

A John Deere megint bevásárolt

Permetezéstechnika - 2018.03.12

Ezúttal karbonszálas technológiával dolgozó spanyol céget vett az amerikai óriásvállalat, amely a növényvédelmi gépeit próbálja még hatékonyabbá varázsolni. Egyre több szórókeretet készítenek majd szénszálas műanyagból, aminek nem árt sem a rozsda, sem a vegyszerek.

A John Deere megint bevásárolt


A John Deere felvásárolta a spanyol King Agro céget, amely szénszálas műanyagból készít különféle termékeket. A karbonszálas technológia lassan a mezőgazdaságba is begyűrűzik, egyebek mellett minden korábbinál könnyebb és masszívabb szórókeretek készíthetők általa. A John Deere tudatosan építkezik, hiszen éppen tavaly nyáron szerezte meg az olasz Mazzotti permetezőgép-gyártó vállalatot, a mostani felvásárlásnak alighanem ehhez a tranzakcióhoz lehet köze.

A King Agro Argentínában rendelkezik gyártóüzemmel, ebből a szempontból is ideális választás tehát az észak-amerikai központú John Deere számára. A két cég már 2015-ben együttműködést kötött szórókeretek közös előállítására, így a most bejelentett felvásárlás nem érte meglepetésként a piacot. A családi tulajdonú spanyol vállalat három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szénszálas műanyagok gyártása terén, és 180 alkalmazottat foglalkoztat. A márkanév továbbra is fennmarad, de immár a „zöld-sárga” csoporton belül végzik tevékenységüket.

A karbonszálas technológiával készült szórókeretek mintegy 30 százalékkal könnyebbek a hagyományos (acél vagy alumínium) termékeknél. Ez azt jelenti, hogy a keretszélesség a mostaninál is tovább növelhető számottevő tömeggyarapodás nélkül. Mindezzel együtt a szénszálas keretek rendkívül erősek és merevek, s a rozsda, a vegyszerek, a műtrágyák és a tartós UV-sugárzás sem árt nekik.
Szerző: AgrárUnió


Címkék: növényvédelem, permetezőgép, John Deere, felvásárlás, szénszálas műanyag

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...