A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

A New Holland óriásai most már szupertiszták is

Betakarítás gépei - 2018.08.09

Kistestvér született a New Holland CR Revelation kombájncsaládba. Az új CR 7.80-as modell és eggyel nagyobb párja, a CR 7.90-es ráadásul a Stage V normáknak megfelelő, legtisztább erőforrásokkal vannak immár felszerelve.

A New Holland óriásai most már szupertiszták is


Megkapta a legtisztább, Stage V emissziós szintű motorokat a 460 LE maximális teljesítményű CR 7.90 Revelation kombájn és kisebbik testvére, a 415 LE-s CR 7.80-as modell. Az FPT által gyártott, közös nyomócsöves (Common Rail) erőforrásoknak a Stage IV szinthez képest további 40 százalékkal kevesebb a károsrészecske-kibocsátása.

A CR 7.80-as most került be a New Holland kínálatába, és jelenleg a CR Revelation család legkisebb tagja. Üzemanyagtartálya 750 liter gázolaj befogadására képes, a 9500 literes magtartályt a gép 126 l/mp sebességgel tudja kiüríteni. Természetesen ez a modell is megkapta a New Holland IntelliSense proaktív automata beállítási rendszerét, amelyet ezüstéremmel díjaztak a legutóbbi Agritechnica szakkiállításon. Az új megoldás nemcsak reagálásra képes, hanem előre megjósolja az emelkedők és lejtők mértékét, a terménysűrűséget, és ezek alapján korrigálja a beállításokat.

A New Holland legújabb generációs CR Revelation kombájnjai prémium minőségű terményt és kiválóan felhasználható szalmát garantálnak a dupla rotoros cséplőrendszer révén. A modellpaletta csúcsát a 700 lóerős CR10.90 jelenti, és olyan fejlesztéseket kínál, mint a Dynamic Flow Control távállítású rotorbefedő-lemezek, az automata rotorkosár-visszaállítás, az átdolgozott Dynamic Feed Roll beadagoló technológia és az Opti-Spread Plus szuper széles terítőrendszer. 2014 nyarán közel 798 tonnás teljesítménnyel a gép megdöntötte a 8 órás aratási világrekordot.

Az új előírások szerint a traktorgyártóknak 2020-tól már csak a Stage V előírásokat teljesítő motorokat szabad beépíteniük a gépeikbe. Egyre több vállalat törekszik azonban arra, hogy ezt a kombájnjaira is kiterjessze.Szerző: AgrárUnió

Címkék: New Holland, kombájn, mezőgépgyártás, Stage V, emissziós norma