Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

2021.05.13

Sajnos be kell ismerni, hogy valami megváltozott az időjárásban. Bár az tény, hogy eddig sem volt kiszámítható, de az elmúlt években egyre jobban eltolódott a szélsőségek irányába. A megváltozott klimatikus tényezők kedvezőtlen hatása, az ezekhez való alkalmazkodás befolyásolja a gazdálkodás sikerességét.

Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!


A hosszú évek óta alkalmazott tapasztalatok, technoló­giák ma már nem minden esetben ga­­­rantálják a termesztett kultúrák eredményességét.

A szálastakarmány-betakarítás optimális időtartama egyre jobban le­­szűkül, így előtérbe kerül a megbíz­­ható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az ál­­lat­­tenyésztésben hozamokat elérni. 
Az elmúlt évek csapadékos tavaszai igazolták, hogy érdemes elgondolkodni alternatív szálastakarmány-betakarításon, például a bálacsomagoláson, amelyet a meglévő szálastakarmány-betakarító munkagépparkra lehet alapozni. 
Az ily módon előállított takarmány természetesen költségesebb, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi a drágább; veszni hagyni vagy silány minőségben bebálázni az akár többször megázott, szénának szánt anyagot, vagy optimális időben betakarítani a szénánál jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkező takarmányt.

A McHale név ma már nagyon jól is­­­mert a ma­­­­­­­­­gyar felhasználók körében. Az ír nem­­­­­­­zetiségű vállalkozás a szálastakarmány-betakarítógépek gyártására specializálódott, melyek méltán elismertek a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale körbálázók két alaptípusa az F-5000 sorozatú fix kamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók. A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagy teljesítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül csak néhányat említsünk meg, például a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedőt, eltömődésgátlót (medveölő), aprítókéseket, automatikus láncolajzást, kenhető csapágyazást, hálókötözést, robusztus, masszív kialakítást. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot 
a hazai gyártóbázis.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket 
a megadott elérhetőségek egyikén!

www.mchale.net

Telefon: +36 56 527 112 vagy +36 30 4224 388

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE