A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

Állattartás gépei - 2021.05.13

Sajnos be kell ismerni, hogy valami megváltozott az időjárásban. Bár az tény, hogy eddig sem volt kiszámítható, de az elmúlt években egyre jobban eltolódott a szélsőségek irányába. A megváltozott klimatikus tényezők kedvezőtlen hatása, az ezekhez való alkalmazkodás befolyásolja a gazdálkodás sikerességét.

Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!


A hosszú évek óta alkalmazott tapasztalatok, technoló­giák ma már nem minden esetben ga­­­rantálják a termesztett kultúrák eredményességét.

A szálastakarmány-betakarítás optimális időtartama egyre jobban le­­szűkül, így előtérbe kerül a megbíz­­ható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az ál­­lat­­tenyésztésben hozamokat elérni. 
Az elmúlt évek csapadékos tavaszai igazolták, hogy érdemes elgondolkodni alternatív szálastakarmány-betakarításon, például a bálacsomagoláson, amelyet a meglévő szálastakarmány-betakarító munkagépparkra lehet alapozni. 
Az ily módon előállított takarmány természetesen költségesebb, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi a drágább; veszni hagyni vagy silány minőségben bebálázni az akár többször megázott, szénának szánt anyagot, vagy optimális időben betakarítani a szénánál jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkező takarmányt.

A McHale név ma már nagyon jól is­­­mert a ma­­­­­­­­­gyar felhasználók körében. Az ír nem­­­­­­­zetiségű vállalkozás a szálastakarmány-betakarítógépek gyártására specializálódott, melyek méltán elismertek a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale körbálázók két alaptípusa az F-5000 sorozatú fix kamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók. A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagy teljesítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül csak néhányat említsünk meg, például a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedőt, eltömődésgátlót (medveölő), aprítókéseket, automatikus láncolajzást, kenhető csapágyazást, hálókötözést, robusztus, masszív kialakítást. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot 
a hazai gyártóbázis.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket 
a megadott elérhetőségek egyikén!

www.mchale.net

Telefon: +36 56 527 112 vagy +36 30 4224 388

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


Címkék: körbálázó, bálázó, McHale, bálázógép

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...