A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Genezis Green Max
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius

Látta már a Kuhn Auráját?

Látta már a Kuhn Auráját?

Állattartás gépei - 2020.09.17

A Kuhn végre bemutatta legújabb, önműködő (kezelő nélküli) gépét, amelynek leginkább a jószágtartók fognak örülni. Az Aura névre hallgató masina igazán univerzális, hiszen az állattartó telepeken előforduló többféle munkára is alkalmas.

Látta már a Kuhn Auráját?


A francia Kuhn világszinten is elismert szereplőnek számít a takarmánykeverő kocsik piacán. A robotizálás terén sem tekinthető kezdőnek, hiszen (Kuhn System TKS néven) már rendelkezett egy kötött felsőpályán mozgó takarmánykiosztó berendezéssel, amelynek csupán a külső feltöltését kellett megoldani egy rakodó segítségével.

1 kuhn

A Kuhn azonban most továbblépett, és a gazdálkodók igényeit maximálisan figyelembe véve fejlesztett új terméket az állattartó telepek számára. Az Aura olyan multifunkcionális gép, amely jócskán túllép elődje képességein. Például leszerelhető silómaró fejjel rendelkezik, valamint alkalmas a takarmány mérésére és meghatározott arányú keverésére, ráadásul a kiosztást teljesen önállóan, humán kezelő nélkül végzi el a kijelölt helyekre – nem kötött pályán mozogva.

A gép tekintélyes dimenziókkal rendelkezik, hiszen 2,5 méter magas, 1,9 méter széles, a hosszúsága pedig 6,9 méter. A tömege eléri a 6,2 tonnát, tartálykapacitása 3 köbméter. A két vertikális keverőcsiga sebessége programozható, a kiosztás pedig mindkét oldalon elvégezhető a szállítószalag segítségével.

3 kuhn

Itt is megtalálható a Kuhn System TKS-nél jelen lévő két darab forgóseprű a robot hátulján, amely nem engedi a takarmányt széles sávban szétszóródni. Az Aura egyelőre 42 kW teljesítményű belsőégésű motorral van felszerelve, de hamarosan piacra kerül a hibrid változat is. A pontosságot kültéren RTK korrekciós jel segítségével tudja tartani, míg beltérben lidar technológiát (lézer alapú távérzékelést) használ, ezzel méri a távolságot és sebességet.


   


Címkék: állattenyésztés, takarmány, Kuhn, állattartó telep, robotizálás, takarmánykiosztás, takarmánykeverés 

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...