A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Krone EasyWrap: bálacsomagolás fénysebességgel

Állattartás gépei - 2020.09.17

Szinte hihetetlen, de a zöldsor gépeiről ismert német Krone még most mutatta be legelső körbála-csomagolóját. A Comprima körbálázók már rendelkeztek ezzel a funkcióval, de önálló gépként a hamarosan piacra kerülő EasyWrap 150 lesz az első ilyen a spellei vállalat kínálatában. A Krone nem érte be a középszerűvel, tájékoztatásuk szerint a jelenlegi leggyorsabb egykaros csomagolót alkották meg, amely 36 fordulat/perc teljesítményre képes.

Krone EasyWrap: bálacsomagolás fénysebességgel


Az EasyWrap 150 nemcsak egy traktor hátuljára, de akár egy rakodógép elejére is elhelyezhető. A készített körbálák átmérője 100–150 cm között változhat, amelyek maximális tömege 1,6 tonna lehet. A bálafelszedéstől kezdve minden folyamat automatizált, a gyorscserélő rendszer segítségével pedig gyerekjáték a megfelelő fólia kiválasztása. A 150-es változat mellett a 2021. novemberi hannoveri Agritechnica szakkiállításon már alighanem további verziókat is láthatunk.

A Krone újdonsága a nagy munkasebesség ellenére is kiváló végeredményt garantál, erről a gépfunkciókat folyamatosan ellenőrző szenzorok gondoskodnak. A bálaméret, a kívánt rétegszám és más paraméterek az 5,7 colos érintőképernyőn állíthatók be. Okos megoldás, hogy a csomagolókar pozíciója egy szögérzékelő szenzorral kontrollálható, valamint fékkel rögzíthető, így a kar mindig ugyanabból a helyzetből indul, ami például lejtős terepen hasznos képesség.

krone 2

A 750 mm széles fóliánál 55–70 százalékos előfeszítés alkalmazható. A vágó-kötöző egység rögzíti a fóliát a csomagolási ciklus végén, és elvégzi a vágást úgy, hogy a fólia vége a bálához tapad. Lazán lifegő végeket az EasyWrap esetében nem fognak látni. A fólia végét egy rugós bilincs fogja be, így rögtön készen áll a következő csomagolási ciklusra. A bálacsomagoló szakadásérzékelővel is ellátott, így rögtön meg tudja állítani a tekercset, ha gondot észlel.


  


Címkék: Krone, zöldsor, bálacsomagoló, körbála, EasyWrap, Comprima

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...