A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Genezis Green Max
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius

Állatszállítás főúri kényelemben és biztonságban

Állatszállítás főúri kényelemben és biztonságban

Állattartás gépei - 2020.08.05

A pótkocsi-specialista belga Joskin rögtön három új terelőkeret-rendszert is bemutatott a Betimax kocsijaihoz. Általuk még biztonságosabb és kényelmesebb lehet a felhajtás és szállítás.

Állatszállítás főúri kényelemben és biztonságban


Az állatszállító pótkocsik kialakításánál elsődleges fontosságú, hogy a jószágok a felhajtás és szállítás közben kényelemben és biztonságban érezzék magukat. A Joskin Betimax kocsik már eddig is teljesítették ezeket a követelményeket, hiszen háromkomponensű puha műgyantával borítottak, a hátsó ajtók pedig a kocsitest teljes szélességében nyithatóak.

Arra is ügyeltek, hogy a kerékdobok lekerekített élűek legyenek, illetve az RDS modelleknél vibrációt elnyelő vonórudat alkalmaznak, valamint a pótkocsi „leültethető”, így a jószágok fellépés nélkül vonulhatnak rá a platóra, csökkentve a sérülésveszélyt. Aprócska részlet, de a réti zöld vagy szürke festés szintén azt szolgálja, hogy az állatok minél kevesebb stresszt szenvedjenek el a felhajtás és szállítás során.

A Joskin a közelmúltban tovább javította a Betimax pótkocsik használhatóságát, ugyanis három új terelőkeret-rendszert fejlesztett ki hozzájuk. Ezeknél háromféle szempontot vettek figyelembe: egyrészt azt, hogy gyorsan és könnyen működtethetők legyenek, másrészt megfeleljenek a közlekedési előírásoknak (ezt a maximum 255 cm-es szállítási mérettel teljesítik), harmadrészt pedig azt, hogy az összes Joskin állatszállító pótkocsival kompatibilisek legyenek.

A legegyszerűbb, csuklós kialakítású terelőkeretek zártszelvény profilokból állnak, amelyek a kocsi hátulján lévő sarokpántokhoz csatlakoznak. 190 fokig nyithatók, és kétféle változatban, 3,5 és 4,5 méteres hosszúságban érhetők el. A csőszerkezetű teleszkópos keretek 2 méteres szállítási mérettel bírnak, használatkor viszont akár 3,6 méteresre is kihúzhatók. Ez a kocsitest hátsó részén alakíthat ki „terelőjáratot” (szűk helyeken ideális módon), vagy pedig oldalra helyezhető, és így már 270 fokos nyitási szöggel rendelkezik. A harmadik verzió szintén egy csuklós keret, ám ezúttal az oldalfalhoz rögzített sínre kapcsolva. Ez bármilyen helyzetben lehetővé teszi a keret 150 fokos elfordítását. A hosszúsága 3,5 métertől egészen 9 méterig terjedhet.
Címkék: állattenyésztés, pótkocsi, Betimax, Joskin, terelőkeret, állatszállítás

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...