A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Ez igen: percenként egytonnás bálák

Állattartás gépei - 2020.07.17

Villámgyors munka, nagy teljesítmény és prémium minőségű végtermék jellemzi a norvég Orkel legújabb, stabil üzemű bálázóját, amely úgy csomagol, hogy a bálák akár 2 évig is felhasználhatók maradnak a fólia alatt.

Ez igen: percenként egytonnás bálák


Kiemelkedő kapacitású, stabil üzemű bálázó gépet fejlesztett ki a norvég Orkel cég. A Dens-X Compactor névre keresztelt eszközt még a globális járvány kirobbanása előtt, januárban mutatták be Dél-Afrikában. A masina óránként 60 bála elkészítésére is alkalmas, amelyek tömege 300 és 1200 kg közé eshet.
A nagy tömörségű, könnyen kezelhető körbálák a gyártó szerint 30-nál is több különféle terményből készülhetnek, ami igazán sokoldalúvá teszi a gép felhasználhatóságát. A feltöltése pótkocsival történik, és az elkészült bálákat a monstrum be is csomagolja. A legtöbb alapanyag az eredeti űrtartalma harmadára redukálható, és a gép még nagy szárazanyag-tartalom mellett is hatékonyan tömörít. Az alkalmazott prémium minőségű fólia révén a bálák – az Orkel szerint –akár két évig is felhasználhatók maradnak.

A dél-afrikai bemutató házigazdájául szolgáló Kameeldrift Voere farmon évente 20–25 ezer tonna terményt csomagolnak be. Az újonnan beszerzett stabil üzemű gépük segítségével ez immár gyorsabban és egyszerűbben történhet, ráadásul az eszköz első komolyabb szervizelésére 500 ezer bála elkészítése után kell sort keríteni.
Címkék: bálázó, bálázás, szálastakarmány, Orkel, stabil üzemű

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...