TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 618 Ft
Benzin ára: 610 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,17
USD: 358,68
CHF: 402,97
GBP: 463,56
Hirdetés
Rosé bor és kozmetikum készül Brad Pitt franciaországi szőlőjéből

Rosé bor és kozmetikum készül Brad Pitt franciaországi szőlőjéből

Hírek - 2023.04.19

Egyre több sztár vesz kisebb birtokokat Franciaországban. Angelina Jolie és volt férje Brad Pitt, 2008-ban vásárolta meg a Miraval birtokot, melyen több hektár szőlőültetvény található. A területen korábban is bortermelés folyt, de Pitt változtatott, bár megmaradt az alkohol tartalmú italgyártás is, válása után kifejlesztett egy szépségápolási kozmetikumot, mely Le Domaine néven dobtak piacra.

Sajtópletykák szerint, a szőlőbirtokkal inkább Brad foglalkozott, Angelina pedig tulajdonosként, amolyan csendestársként volt jelen a vállalkozásban. Szakításukkor Jolie állítólag eladta részvényeit, Jurij Shefler orosz milliárdosnak, Pitt tudta és beleegyezése nélkül, mely tovább mérgesítette a kettőjük közötti feszültséget.

A Chateau Miraval Rosé bor rajongói attól tartottak, hogy emiatt meg fog szűnni a termelés, de Pitt továbbra is foglalkozik borászatával a Perrin családdal együtt, akik a Châteauneuf-du-Pape-i Château de Beaucastel tulajdonosai, ők foglalkoztak korábban is a birtok szőlőjének feldolgozásával.

 A Babylon című film bemutatóján arról kérdezték a színészt, hogy tervezi-e, a birtokra való végleges átköltözését, de ő nem adott a kérdésre egyételmű választ. Mindenesetre sok időt tölt itt, a szőlőbirtok nyugalma jó hatással van rá, és tud a bortermeléssel is foglalkozni. A szintén a birtokán található Château Miraval hangstúdiót is megnyitották, és felújították, melyben egykor olyan hírességek dalai készültek, mint a Pink Floyd, az AC/DC és a Sting. Emellett szeret szobrászkodni, bútorokkal foglalkozni, állítja a francia magazin.

A Brad Pitt nevéhez fűződő bőrápoló termék minden bőrtípusra alkalmas. A birtok 13 szőlőfajtájából nyerték ki azt az antioxidáns kombinációt, mely a bőr öregedését jelentősen lassítja, és regenerálja. A szőlő préseléséből megmaradt szőlőhéjból és magból készített krém arról is híres, hogy a színész nagy hangsúlyt fektet az újra hasznosításra, és ez megmutatkozik a kozmetikum csomagolásában, tégelyeiben is. Maga a termék is valahol az, mondja, hiszen a természet körforgása érvényesül ebben is, a szőlő kiselejtezett részeit használják fel - mondja.

Az emulzió piaci ára hatvan és háromszáz GBP között mozog.

A közelmúltban George Clooney és felesége is követte Pitték példáját, és birtokot vásárolt a régióban.Címkék: brad pitt, rosé, bor, szőlő, szőlészet, kozmetikum
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Az étkezési búza termelői ára 12 százalékkal emelkedett

Az étkezési búzával átlagosan 72,4 ezer forint/tonna áfa és szállítási költség nélküli termelői áron kereskedtek ...