TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Zöld a zölddel: Deutz-Fahr traktorok és Pronar gépek a tökéletes szálastakarmányért

Zöld a zölddel: Deutz-Fahr traktorok és Pronar gépek a tökéletes szálastakarmányért

Növénytermesztés - 2023.04.03

Deutz-Fahr traktorok és Pronar zöldsorgépek kombinációját kínálja a Dorker Kft. a magyar gazdáknak a tavaszi szezonra. A kaszáktól a bálacsomagolókig mindenféle termék megtalálható a palettán.

A Pronar egy 1988-ban alapított lengyel mezőgépgyártó vállalat, amely a pótkocsiktól a traktorokon és zöldsorgépeken át a homlokrakodókig sok mindent készít. Kevesen tudják, hogy a név Pro előtagja a termelést jelenti (angolul: Production), míg a Nar utótag az északkelet-lengyelországi Narew folyó tiszteletére került bele a márkanévbe.

A 3000 alkalmazottat foglalkoztató Pronar 9 modern gyárban folytat termelést, és havonta mintegy 10 ezer tonna acélt használ fel. Termékeinek magyarországi forgalmazója a Dorker Kft., amely a tavaszi szezonra a lengyel vállalat zöldsorgépeit ajánlotta a gazdák figyelmébe.

A betakarításhoz a Pronar PDK220, PDT260, PDT300, PDT340 hátsó függesztésű tárcsás fűkaszákat kínálják, amelyeket a gerendelybe épített merevítő profillal ellátott saját vágószerkezettel szereltek fel. Az utóbbi három modell központi felfüggesztéssel van ellátva, ez kiváló talajkövetést biztosít. A széles határok között változtatható dőlésszög (-160 és +110 fok) lehetővé teszi az egyenetlen és lejtős területeken történő munkavégzést. A fűkaszákra szerelt kondicionáló gyorsítja a száradást.A rendsodrók rendkívül hatékonyak, ugyanakkor egyszerű konstrukciójúak, amelyek a piacon elérhető valamennyi traktortípussal használhatók. A ZKP300 egy nyolc munkakaros, 3 méter munkaszélességű egyrotoros rendsodró. Minden munkakaron három gereblyevilla van párban. A gépből létezik 3,5 és 4,2 munkaszélességű változat is, az utóbbi már tizenegy munkakaros, és mindegyik munkakaron négy páros gereblyevilla van. Az új Pronar ZKP460T az előbbi függesztett rendsodrókkal szemben már vontatott kivitelű, és elsősorban kisgazdaságok számára tervezték.

A Pronar PWP460 (4,6 méteres) rendterítő a forgalmazó szerint tökéletes eszköz a tejgazdaságok és húsmarhatenyésztő gazdaságok számára, ahol számít az idő és a kiváló minőségű takarmánykihozatal. A szétterítéssel rövid idő alatt, minimális veszteséggel érjük el a levágott takarmány optimális nedvességtartalmát. A lengyel gyártó kínálatában 5,3 és 7,7 méteres verziók is megtalálhatók.

Végezetül meg kell említenünk a Pronar fix bálakamrás, hengeres bálázógépét, amely laza közepű bálákat készít, és kiválóan alkalmas a 20–24 százalék nedvességtartalmú lucernához. A lengyel márka bálacsomagolót is kínál a közepes és nagyméretű gazdaságoknak, a Z245-ös modell önrakodó és önürítő rendszere csökkenti a csomagolás ciklusidejét.Címkék: pronar, lengyel, zöldsor, munkagép, kasza, rendkezelő, bálázó, bálacsomagoló, dorker kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Vertikális farmok® – Így érhetsz el 239-szer nagyobb hozamot

A hazai precíziós gazdálkodás pozícióinak erősödését, technológiai fejlődését és elterjedését mutatja, hogy az ...