TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,34
USD: 359,17
CHF: 408,24
GBP: 455,43
Hirdetés
Sokoldalú sorközművelő született az ültetvényekbe

Sokoldalú sorközművelő született az ültetvényekbe

Gépesítés - 2023.01.03

A mezőgépgyártók az év végén sem pihentek, így 2022 őszére is jutottak érdekes újdonságok. Közéjük tartozik az olasz Sicma sorközművelő kultivátora, amely a szőlősgazdák és gyümölcstermesztők életét könnyíti meg.

Hirdetés

Az 1960-as években alapított, miglianicói (közép-olaszországi) székhelyű Sicma termékei Magyarországon is elérhetők, mégpedig a kecskeméti forgalmazó Odisys révén. Az első gépeik talajmarók voltak, aztán fokozatosan bővült a paletta szárzúzókkal, ásógépekkel, illetve a gyümölcsösökbe és szőlőültetvényekbe való eszközökkel.

A Sicma idei újdonsága a Vignamatic sorközművelő kultivátor, amelyet a bolognai EIMA mezőgazdasági szakkiállításon is bemutattak. A kombinált, sokoldalú munkagép nemcsak a szőlők, gyümölcsösök sorközeit tudja tisztán tartani, de egyidejűleg a talajt is megbolygatja, megmozgatja kések és kapák segítségével.

Sokoldalú sorközművelő született az ültetvényekbe

A Vignamatic természetesen a biogazdálkodóknak is ajánlott, ugyanis vegyszerek nélkül képes széles körű művelésre, mechanikai gyomirtásra. A munkamélysége mintegy 10–15 centiméter. Mivel a munkagép súlypontja alacsonyan helyezkedik el, ez rendkívüli stabilitást kölcsönöz számára, ami a lejtős terepeken különösen ideális. A kompakt méretek pedig a fordulást, manőverezést könnyítik meg.

A sorközművelő kultivátor jellemzően elöl késekkel rendelkezik, majd utána következik a kapaszekció, végül pedig a lezáró henger. Ültetvényápoló gépként kétoldalt is rendelkezik művelőegységekkel, amelyek érintőpálca segítségével kerülik ki a töveket, karókat és más akadályokat.Címkék: sicma, újdonság, sorközművelő, kultivátor, ültetvények, mechanikai gyomirtás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Rendelet a Nemzeti KAP-hálózatról

A KAP-hálózat Vidék- és térségfejlesztési Támogató Egységének feladatait a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ...