TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Új generációs vetőgépek a Lemken kínálatában!

Új generációs vetőgépek a Lemken kínálatában!

Vető- és talajművelő gépek - 2020.11.06

A Lemken idén ünnepli 240 éves fennállását, aminek részeként bevezeti a piacra az új generációs Saphir 9 és Solitair 9+ vetőgépeket. A Saphir 9 vetőgép mechanikus gabonavetőgép, a Solitair 9+ pedig a pneumatikus változat. Mindkét modell függesztett verzióban, 3–4 méteres kivitelben érhető el.

A Lemkennél már megszokott módon a vetőgépek kombinálhatóak forgóboronával. A Lemken Zirkon forgóboronák egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak Magyarországon is, hiszen látjuk, hogy a szélsőséges időjárás miatt egyre szűkebb az az idősáv, amely optimális munkavégzésre alkalmas. Továbbá kizárólag a forgóboronák tudják garantálni, hogy egyenletes mélységű és homogén vetőágyat készítsünk, hiszen ez lesz az alapja az egyenletes kelésnek és a homogén növényállománynak. A Zirkon forgóboronák kialakítása egyedi, hiszen méterenként 4 rotort helyezett el a gyártó a gépen. Ez a kialakítás garantálja a kompromisszummentes munkavégzést akár kötött, nehezen művelhető talajokon is. Mind a Saphir 9, mind a Solitair 9+ esetében dupla tárcsás vetőcsoroszlyák garantálják a megfelelő magárok megnyitását. A vetőcsoroszlyák csapágyazása zárt, teljesen karbantartásmentes. A megfelelő por- és vízvédelem miatt extrém körülmények mellett is hosszú élettartamot garantálnak. Jó hír azoknak, akik kötött, nehéz művelésű talajokon gazdálkodnak, hogy mindkét vetőgép esetén a vetőcsoroszlyák nyomása egy dupla rugós megoldással 60 kg-ra növelhető. Sőt akár vetőelemenként változtatható is (például traktorkeréknyomokban magasabb érték állítható be). A pontos vetési mélységet a paralelogramma-felfüggesztésű vetőelemek garantálják. A magtartály méretei is növekedtek, ami hosszabb hasznos munkaidőt, kevesebb állást eredményez (Saphir 9: 860/1160 liter, Solitair 9+: 1450/1850 liter). A Saphir 9 vetőgépek mechanikus vetőtengely-meghajtással, míg a Solitair 9+ vetőgépek elektromosan meghajtott vetőtengellyel rendelkeznek. A kiadagolt vetőmag mennyisége fokozatmentesen, 0,5–500 kg között állítható. A fejlesztés során fontos szempont volt a kezelőbarát kialakítás, így mind 
a leforgatás, mind a karbantartás funkciói jóval egyszerűbbé váltak. Az új generá­ciós LET-40, LVT-50 monitorok használata sem okoz gondot, hiszen egyszerűen, piktogramok segítségével könnyedén ellenőrizhetőek, illetve beállíthatóak az egyes funkciók. Mindkét vetőgép esetében sokat változott a dizájn. A vetőmagtartályok alacsonyabbak, viszont szélesebbek lettek. A betöltési nyílás sokkal szélesebb, tágasabb. Így a feltöltések is egyszerűbben kivitelezhetőek akár big-bag zsákos vetőmagot használva is. A Solitair 9+ vetőgépek új ventilátora kisebb olajáramigénnyel bír, sőt a Solitair 9+ egy újfajta porleválasztóval lett kiegészítve.

Ha felkeltette érdeklődését a Lemken vetőgépkínálata, akkor kérem, keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait.

Címkék: vetőgép, lemken, Solitair 9+, Saphir 9
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Forthial - A búza minőségi paramétereinek növelésére

A 2023. évtől kezdve olyan alacsony terményárakkal találkozhatunk a világpiacon, hogy a kalászosok termesztésébe ...