TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Mandam TOP kultivátor: megújult külső, régi értékek

Mandam TOP kultivátor: megújult külső, régi értékek

Vető- és talajművelő gépek - 2020.07.30

A tarlóhántás, szántáselmunkálás során, vagyis a magágy-előkészítés első fázisaiban használható szántóföldi kultivátorok egyre inkább teret hódítanak a szántás teljes vagy részleges kiváltására.

A szombathelyi székhelyű Sato-Gép Kft. 2009 óta forgalmazza a lengyel Mandam talajművelő gépeket, amelyek közül a TOP szárnykapás grubberek mára hazánk minden táján, a legváltozatosabb körülmények között rendre kiválóan teljesítenek. 
Az erős, strapabíró, háromgerendelyes vázra épült munkagépek többféle kivitelben, 2,5–6 méteres munkaszélességben érhetők el. A 80 cm-es vázmagasság kiemelkedő áteresztőképességet biztosít, ezáltal a gép nagyobb tömegű szármaradvány esetén is jól használható.

A Mandam TOP szántóföldi kultivátorok az évek során folyamatos fejlesztésen, finomításon mentek keresztül, 2020-ra pedig küllemükben is megújultak, a világoskék festést friss és egyedi szürke-narancssárga színkombinációra cserélték. A három sorban elhelyezett Köckerling típusú kapák a prémium német márka termékeinek formáját, kapakialakítását, elhelyezkedését követik, így gazdaságos áron biztosítják a kiváló munkavégzést. A Sato-Gép Kft. négyfajta erősségben, kialakításban biztosítja ügyfeleinek a felhegesztett, keményfém betéttel rendelkező kapákat, amelyek a csavart kialakítású szárvédő (kormánylemez) révén is hatékony keverést garantálnak. „A kapák mögött elhelyezett, 460 mm átmérőjű csipkés tárcsák sora is megújult, nemcsak praktikusabb lett, de a tartója is sokkal esztétikusabb, és a finombeállítási lehetőségek is szélesedtek. Lezáróelemként mi továbbra is a sárkaparóval ellátott ékgyűrűs hengert javasoljuk, ez vált be leginkább a hazai talajtípusokhoz” – mondta az AgrárUniónak Walloschek András ügyvezető.

Magyarországon a 3 méter munkaszélességű Mandam TOP grubber a legkeresettebb változat, amely 10 és 13 kapával is kérhető (természetesen mindegyik verzió teljes átfedésben dolgozik). Vonóerőigénye 140–190 LE között van, ezt a talajminőség, domborzat, munkamélység is befolyásolja, illetve attól is függ, hány menetben akarjuk elérni a 30–35 cm-es maximális munkamélységet. A szárnykapák egy csavarral egyben levehetők, és akkor lándzsás kapás grubberként funkcionál a gép.

Címkék: kultivátor, tarlóhántás, szántóföldi kultivátor, szántáselmunkálás, Mandam TOP, Sato-Gép Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Januártól jönnek a kötelező visszaváltási díjas termékek

Hamarosan hazánkban is életbe lép a 0,1–3 literig terjedő fém, műanyag és üveg italcsomagolások kötelező ...