TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Két ezüst Agritechnica Innovációs Díj a CLAAS és a 3A részére

Két ezüst Agritechnica Innovációs Díj a CLAAS és a 3A részére

Agritechnica 2023 - 2023.11.14

A CLAAS két innovatív megoldása is díjat nyert az idei Agritechnica kiállításon: Ezüst Innovációs Díjat kapott a többdimenziós 3 pont felfüggesztés-vezérlés, és egy további ezüstérmet a 3A Autonomy Group. Mindkét fejlesztés célja az automatizálás és a precizitás további növelése a mezőgazdaságban.

Az Agritechnica-díjaknak nagy hagyománya van a CLAAS-nál. Köszönhetően az innovatív fejlesztőknek és a gyakorlatorientált megoldásoknak, amelyek célja a termelékenység és a hatékonyság növelése, valamint a kezelői kényelem fokozása. Az idei díjak bizonyítják a vállalat folyamatos elkötelezettségét e stratégia mellett.

CEMOS és 3A: a nagymértékben automatizált és autonóm munka valósággá válik

A hárompontos felfüggesztés közel 100 éve létezik - és ez idő alatt az alapvető működési elvei alig változtak. Most a CLAAS a többdimenziós 3 pont felfüggesztés-vezérlés bevezetésével kifejlesztette ennek a kulcsfontosságú traktor-munkagép kapcsolatnak a következő generációját. A CEMOS for Tractors megoldások ezen kiterjesztése az Agritechnica ezüst Agritechnica Innovációs Díját érdemelte ki.

Ez már a harmadik innovációs díj a traktorok számára készült CEMOS technológiánál. A rendszer először a 2017-es Agritechnica kiállításon kapott ezüstérmet - mint az első párbeszédalapú és öntanuló kezelőtámogató és folyamatoptimalizáló rendszer traktorokhoz. A második ezüst innovációs díjat 2021 végén adták át a nagy Terranimo® adatbázisnak a traktorok számára készült CEMOS rendszerbe történő integrálásáért, amely először tette lehetővé a CEMOS-szal és a CLAAS CTIC gumiabroncsnyomás-szabályozó rendszerrel együtt az integrált talajvédelmet. 2022-től a talajtömörödés kockázatának integrált és automatikus megjelenítése a traktoroknál a CEMOS alapfelszereltségi körébe tartozik.

Most először a díjnyertes többdimenziós hátsó függesztésvezérlésnél, a hidraulikus felső lengőkar vagy a munkagép egy hidraulikus szelepen keresztül integrálódik az függesztőszerkezet vezérlőrendszerébe. A munkagép oldali érzékelőkkel és az ISOBUS-szal együtt ez lehetővé teszi, hogy a munkagépek a szántástól a műtrágyaszórásig precízen irányíthatóak legyenek. A vezérlőrendszer például képes a csatlakoztatott kultivátorról a súlyt a traktor hátsó hídjára áttenni, vagy optimalizálni a műtrágyaszóró szórásképét azáltal, hogy biztosítja, hogy az mindig vízszintesen igazodjon a talajhoz. A munka minősége minden alkalmazási helyzetben javul, miközben a talajművelés során az üzemanyag-fogyasztás 5-14%-kal csökken. Az innovatív függesztőszerkezet vezérlés középtávon bővíti a CLAAS traktorok CEMOS funkcióinak körét, támogatva a talajművelő eszközök erőforráskímélő vezérlését.

Két ezüst Agritechnica Innovációs Díj a CLAAS és a 3A részére

A CEMOS a 2019-es Agritechnica kiállításon történő bevezetése óta már három Agritechnica innovációs díjat nyert a traktorok és a kapcsolódó technológiák területén.

A 3A - ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY csoport további ezüstérmet kapott a szántóföldi műveléshez használt, nagymértékben automatizált és autonóm traktor-munkagép kapcsolatok fejlesztésére irányuló nyitott megközelítéséért. A 3A-t 2023 késő nyarán alapította a CLAAS, az AgXeed és az Amazone, és azóta negyedik partnerként a Müthinggel bővült. Már folynak a tárgyalások más mezőgazdasági technológiai vállalatokkal.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a világ vezető mezőgazdasági gépkiállítása előtt csatlakozhatunk a díjazottak sorához" - mondják a 3A alapító tagjai, a CLAAS, az AgXeed és az Amazone. "A csoport nyitott, több gyártóra kiterjedő megközelítése lehetővé teszi, hogy a kisebb, kevesebb fejlesztési erőforrással rendelkező gyártók is részt vehessenek a szántóföldi munka fokozatos automatizálásában. Az előnyök nyilvánvalóak: a csoport egyesített szakértelme lehetővé teszi, hogy a technológiák gyorsabban érjék el a piaci érettséget, felgyorsítva ezzel a szabványosítást. Továbbá, a gyártók megoldásainak széles választékához való hozzáférés révén a gazdálkodók és a vállalkozók kiválaszthatják a saját igényeiknek legjobban megfelelő technológiát."

A csoport célja, hogy felgyorsítsa és megszilárdítsa a műszaki fejlesztéseket az automatizálás és az autonómia területén azáltal, hogy együttműködik az interfészek szabványosítása érdekében, és gyakorlati megoldásokat kínál a talajművelés automatizálásának változatos kihívásaira. A 3A első műszaki megoldásai a CLAAS Autonomy connect, az AgXeed Box és az Amazone AutoTill. A csoporthoz más gépgyártók is csatlakoznak, hogy aktív szerepet vállaljanak a szántóföldi munkafolyamatok alkalmazási körének bővítésében.

Két ezüst Agritechnica Innovációs Díj a CLAAS és a 3A részére

A 3A autonómia hálózat különböző technológiai megközelítései, megoldásai és termékei a CLAAS, az AgXeed és az Amazone Agritechnica kiállítási standjain lesznek láthatók.

Címkék: claas, Agritechnica
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mindenre jó bálázó

A szolnoki gyárban készülő a McHale körbálázóit világszerte becsülik. Számos hazai gazdálkodó is ismeri és ...