TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
A termelőket segítő új funkciókkal bővült az e-GN

A termelőket segítő új funkciókkal bővült az e-GN

Hírek - 2023.04.23

„Visszavonás” és „Listázás” funkciókkal bővítette a Nébih az elektronikus gazdálkodási naplót (e-GN). A hivatal célja, hogy a folyamatos fejlesztés révén minél inkább felhasználóbarát rendszer álljon az ügyfelek rendelkezésére. A most élesített fejlesztések e törekvés legújabb elemei,

A gazdálkodási napló kezelője a „Visszavonás” funkcióval a pontatlanul vagy tévesen felvitt adatsorokat tudja törölni. Használatához, az e-GN-be történő belépés és a gazdálkodási év kiválasztása után, a Módosítás ikonra kell kattintani, ekkor jelenik meg a „Kuka” ikon a sor végén. A funkció kiválasztását követően indoklást kell megadni (pl.: téves rögzítés), majd a kiválasztott adatsorok törlődnek a rendszerből. Kiemelten fontos, hogy véglegesített állapotú Termőhely adatsor törlése esetén a hozzá kapcsolt hasznosítások és műveletek is törlődnek, így ezeket újra rögzíteni kell az e-GN-ben. Lényeges, hogy ilyen esetben kilépés előtt a Rögzített adatok beküldése gombra kattintsanak, mert az új adatok ezzel a lépéssel kerülnek be a rendszerbe.

A másik frissen elkészült funkció a „Listázás”, mely az alábbi mezőknél található meg: Növénykultúra adatok/Hasznosítási kód, Agrotechnikai művelet adatok/Művelet típus, valamint a Növényvédelmi megfigyelés/Károsító vagy a növényvédelmi védekezés/kezelés oka. A mezők jobb oldalán látható négyzet ikonra kattintva a rendszer listázza az összes olyan elemet, ami az adott helyen kiválasztható. A funkció segítségével a gazdálkodó könnyen és gyorsan ellenőrizheti, hogy a felvinni kívánt adat megtalálható-e a listában. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, kérjük, jelezzék az egn@nebih.gov.hu e-mail címen. 

Kapcsolódó jogszabály: 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet


Forrás: NÉBIH

Címkék: elektronikus gazdálkodási napló
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Sok az idős és kevés a nő jelenleg a hazai agráriumban

A mezőgazdasági irányítók harmada már 65 éves vagy idősebb, valamint 10-ből mindössze 3 nő. A korosztály öregedő, a ...