A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Még sohasem voltak ilyen szépek a Massey Ferguson traktorok

Hírek - 2022.08.17

Metálvörös és fekete króm fényezést kap jó néhány Massey Ferguson erőgép egy különleges jubileum alkalmából. Vágyakozni lehet a speciális traktorok után, de Magyarországra most nem jut belőlük.

Még sohasem voltak ilyen szépek a Massey Ferguson traktorok


Az MSK Farm Machinery egy japán mezőgép-forgalmazó cég, amely 1972-ben kezdte meg működését, vagyis idén ünnepli félszáz éves jubileumát. A traktorokat, kombájnokat, kaszákat, vetőgépeket és más szántóföldi és kertészeti gépeket értékesítő vállalkozás egy meglehetősen egyedi ötlettel rukkolt elő a kerek évforduló megünneplésére.

Egy Massey Ferguson 7718 S traktornak adtak elképesztően ütős festést, és a terveik szerint további MF erőgépek is kaphatók lesznek majd náluk a limitált „Soul Red” változatban. A 7718 S modell egyébként a 7700-as család közepes nagyságú tagja, hathengeres, 175 LE-s (EPM-mel 200 LE-s) motorral felszerelve, illetve jellemzője még a hosszú tengelytáv, a nagy (12,5 tonnás) önsúly, valamint a robusztus felépítés.

A japán forgalmazó által feldíszített erőgépen a motorborítástól a sárvédőkig minden vörös metálfényezést kapott, és – ami nem feltétlenül látszik a totálképen – a Massey Ferguson logót is LED-égőkkel rakták körbe, hogy éjszaka is összetéveszthetetlen legyen. Természetesen az egyedivé tett traktor rögtön gazdára is lelt, az MSK Farm Machinery ezért is határozta el, hogy még több erőgépet „felturbóz” a jubileum tiszteletére.

Egészen pontosan 64 további Massey Fergusont változtatnak át, mégpedig az 5713 S, 7718 S, 7720 S és 7726 S modellek közül. A traktorok kizárólag Japánban lesznek elérhetők, ami miatt alighanem rengeteg gazda szíve fájdul meg világszerte. Kizárólag a metálvörös színt fogják majd használni a fényezésnél, bár bizonyos helyeken fekete krómbevonatot is alkalmazni szeretnének. A felnik aranymetálban tündökölnek (ez már a 7718 S-en is látható), míg az abroncsszegélyt a francia trikolór színeire festették (ott található az anyacég AGCO Csoport európai gyára).

 


Címkék: traktor, Massey Ferguson, Japán, limitált, fényezés