TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Az AMAZONE beszáll az AgXeed startup vállalkozásba

Az AMAZONE beszáll az AgXeed startup vállalkozásba

Hírek - 2022.06.14

Az AMAZONE csoport megerősíti fejlesztési együttműködését a holland AgXeed B.V. startup céggel, a vállalatba történő pénzügyi befektetés formájában. A CLAAS a Seed Green Innovations GmbH-n keresztül további mezőgazdasági technológiai partnerként vesz részt a projektben, más befektetőkkel együtt.

A sikeres együttműködés elmélyítésével az AMAZONE az AgXeed startup cég stratégiai partnere lesz. A partnerség célja az AMAZONE munkagépek továbbfejlesztése a szántóföldi autonóm felhasználás tekintetében. Az együttműködés fontos alapja a nyílt interfészek iránti elkötelezettség a munkagép és a vontatójármű átfogó kompatibilitásának és csatlakoztathatóságának biztosítása, valamint a mindkét fél számára maximális előnyök elérése érdekében. A fókuszban az ügyfél és alkalmazása áll. Célja, hogy az AgXeed, a Claas és az AMAZONE partnerségén keresztül a legjobb megoldást találja meg a piacon.

Az AgXeed autonóm platformjai ideálisan illeszkednek az AMAZONE termékpalettájához. A minimális talajnyomás, az ideális súlyelosztás és a rugalmas kapcsolódási lehetőségek kombinációja új lehetőségeket nyit a szántóföldi gazdálkodás intelligens megoldásainak kivitelezésében.

A gumihevederes futóművel ellátott AgBotot az elmúlt években már sikeresen alkalmazták az AMAZONE talajművelési és vetéstechnológiával kombinálva. A talajművelés és a vetés mellett az új, 4 kerekű AgBot a Schmotzer sorközművelő kultivátor technológiáival is használható a mechanikus gyomirtásra. Ezen kívül a vetőmag és műtrágya kijuttatás számára készült FTender, valamint a növényvédő szerek és folyékony műtrágya kijuttatás céljából készült FT-P univerzális fronttartályos rendszerek az adott alkalmazásnak megfelelően különböző AMAZONE ráépített gépekkel kombinálhatók. A különböző érzékelőrendszerek folyamatosan figyelik és elemzik a munkafolyamatot. Az autonóm gépkapcsolat tekintetében mindig az optimális folyamat- és munkaminőség áll a középpontban. A biztonságtechnika kihívásai az AgXeed, a Claas és az AMAZONE különböző tapasztalati horizontjaival különösen jól kezelhetők.

A gazdálkodó, az üzemvezető vagy a felhasználó számára az autonóm gazdálkodási rendszerek használata végső soron nagyobb szabadságot jelent a vállalkozás agronómiai és stratégiai irányításában.

am1

Az AgXeed AgBot gumihevederes járószerkezettel és Amazone 3 m-es Cenio függeszett kultivátorral és előre szerelt késhengerrel

 

am2

AgXeed AgBot gumihevederes járószerkezettel, Amazone Precea 3000-FCC szemenkénti vetőgéppel és FTender 1600 fronttartállyal

 

am3

4 kerekű AgXeed AgBot 3 m-es Amazone forgóboronával, GreenDrill ráépített vetőgéppel

 

am4

4 kerekes AgXeed AgBot Schmotzer sorközművelő kultivátorral Select

Címkék: Amazone, AgXeed startup
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A szójabab és a repcemag termelői ára meghaladta a tavalyit

Magyarországon az AKI PÁIR adatai szerint átlagosan 72,9 ezer forint/tonna áfa és szállítási költség nélküli ...