TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Thummerer Vilmos a Borászok Borásza

Thummerer Vilmos a Borászok Borásza

Hírek - 2022.05.04

Ha a rendszerváltás óta minden ágazat olyan komoly fejlődésen ment volna keresztül, mint a borászat, akkor Magyarország a világ leggazdagabb és legsikeresebb országai közé tartozna – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borászok Borásza 2022 díjátadóján.

Kiemelte továbbá, az ország nemzetközi megítéléséhez hozzátartozik, hogy Magyarországon kiemelkedő borrégiók és borok vannak, ezek létrejöttéhez pedig kiváló borászok is kellenek. A résztvevőknek végül azt kívánta, hogy folytatódjon az a fejlődés, amely a magyar borászatot az elmúlt három évtizedben jellemezte.

A Borászok Borásza díjat idén Thummerer Vilmosnak ítélték oda, aki az egri borvidéken tevékenykedett. A díjazott tavaly decemberben elhunyt, ezért az elismerést az unokája, Pulay Polett vette át.

boraszokborasza1

Az est folyamán átadták a Borászok Barátja díjat is, amit idén Miklósa Erikának ítélték oda, valamint kiosztották a Jövő Borásza ösztöndíjat, melyet Trinfa Henriett vehetett át.

A Borászok Borásza elismerés a Kárpát-medence legjobb borászait díjazza. Egyedisége és hitelessége abban rejlik, hogy maguk a díjra jelölt borászok választják meg a legjobbat évről-évre.

A Borászok Borászát gondozó Vinum Praemium Alapítvány célként tűzte ki a jövő biztosítását a fiatal borászok támogatása révén (Jövő Borásza Ösztöndíj), a magyar borkultúra ápolását és az azért tevékenykedő civil teljesítmények díjazását is.

 

Fotó: Borászok Borásza

Címkék: bor, borászat, Borászok Borásza
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Miseran Flexx-hatás felpörgetve a varázsló csomagjában

A kukorica gyomirtása nem megoldhatatlan feladat, ugyanakkor mégis egyre nehezebb. Túl vagyunk az aranykoron: ...