A Húsvét előtti hétvégén, ismét Bárány Napok!
Hírek - 2022.04.06
Április 8-án és 9-én az ínyenceknek ismét lehetőségük lesz egy kulináris kiruccanásra, hiszen az újra megrendezésre kerülő Bárány Napok keretében a részt vevő éttermek ízletes fogásokkal várják a vendégeket!
Bárány Napok –április 8-9.
Húsvéthoz közeledve a hagyományos sonka és tojás mellett érdemes nyitni az új ízek felé, kipróbálni valamilyen különleges fogást az ünnep alkalmából. Az eseményhez csatlakozó éttermek a Bárány Napok hétvégéin – most április 8-9-én, illetve az őszre tervezett időpontban október 7-8-án – bárányhúsos ételeket is ajánlanak a vendégeik számára. Azért, hogy még inkább meghozzák a vendégek kedvét a bárányos fogásokhoz, információs anyagokkal és a programot népszerűsítő kiegészítőkkel készülnek az éttermek, így minden vendég tájékozódhat az európai, ízletes és fenntartható bárányhúsról.
A Bárány Napokhoz csatlakozó éttermek listája az alábbi itt tekinthető meg.
A juhhús tehát ízletes, egészséges és fenntartható!
A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, az idei évben is nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán. E célból idén is két alkalommal szervezik meg a sikeres, európai uniós támogatású Bárány Napokat.
A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozognak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.
Segítség az otthoni elkészítéshez
De nem kell feltétlen étterembe menni, ha bárányos fogást szeretnénk! A Húsvétot megelőző időszakban az üzletek polcaink egyre szélesebb választékkal találkozhatunk a húspultokban, melyek kiváló alapanyagot adnak az ünnepi asztal ízletes fogásaihoz. Ilyenkor a ritkán választott bárányhús is több helyen elérhető, érdemes ezt az ízletes és egészséges húsfélét is az ünnepi asztalra tenni.
A program az otthoni fogások elkészítéséhez is segítséget nyújt, hiszen a www.barihus.hu oldalon elérhető receptekkel, receptvideókkal és az online végiglapozható szakácskönyvvel biztos sikert aratunk! A receptek kidolgozásában és elkészítésében Mikes Márk gasztroblogger vett részt!
Ismerje meg mindenki a bárányhúst!
A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik népszerűsítésére. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A program célja növelni a juh- és bárányhús fogyasztásának arányát, azok körében, akik korábban csak nagyon ritkán fogyasztottak ilyen terméket. Továbbá kiemelten fontos megismertetni a húsféleséget, azokkal a potenciális fogyasztókkal is, akik még soha nem próbálták a bárányhúsos ételeket. A program céljának egyaránt nélkülözhetetlen eleme, hogy a HORECA szektor is európai eredetű bárányhúst válasszon, ezáltal is növelhető lenne a bárányhús fogyasztása Európában, így Magyarországon is.
Címkék: juh, juhhús, bárányhús, Bárány NapokHidegtűrő hibridkukoricákkal készülünk a még szárazabb időkre
Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén – Mindenkinek használni ...
A csemegekukorica termesztésének értékelése kritikusan ...
Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is!
Folyékony alaptrágyázás – súlyos aszály után!
Hokkaido tök: Különlegesség az őszi szezonban
Súlyos veszteségek a kukorica- és napraforgótermésben
A mezőgazdasági hatékonyságot szolgáló innovatív megoldások ...
Versenyképes ökogazdálkodás a Debreceni Egyetemen
Őszi repcekártevők