TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
A Corteva Agriscience innovációi kiemelkedő sikereket értek el a 40. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép kiállításon

A Corteva Agriscience innovációi kiemelkedő sikereket értek el a 40. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép kiállításon

Hírek - 2022.02.07

A Corteva Agriscience innovatív termékei elsöprő sikert arattak az év első nagy agrártalálkozóján az AGROmashEXPO-n. A vállalat prémium oklevelet kapott a ViballaTM gyomírtószer termékéért a Nemzetközi Termékfejlesztési díj Input kategóriában.

A Gabonatermelők Országos Szövetsége által rendezett Szántóföldi Szakmai Napok keretén belül a kukorica posztregisztrációs ajánlati fajtakísérletekben a Pioneer® P8834 hibridkukoricája elnyerte az első helyezést a kukorica szemtermés eredmény kategóriában, az igen korai éréscsoportban.

A Corteva Agriscience gyomirtó szere, amely oklevelet kapott a Nemzetközi Termékfejlesztési díj Input kategóriában, a ViballaTM a parlagfű elleni védekezésben hozott átütő megoldást a napraforgótermelőknek és az egész társadalomnak. A legfőbb bírálati szempontok között szerepelt többek között a termék újszerűsége, a környezetre gyakorolt hatása, a termék innovatív szerepe az agráriumban és alkalmazhatósági értéke a gyakorlatban.

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által koordinált posztregisztrációs kísérletek alapján összeállított évente megújuló ajánlati fajtalista a vetőmagok legjobbjait gyűjti össze és kiváló útmutató a gazdálkodóknak a kiemelkedő minőségű vetőmagok kiválasztásához a termelékenyebb gazdaság eléréséhez. A Corteva Agriscience Pioneer® kukoricavetőmag hibridjei közül három is bekerült a legjobbak közé. A legjobbaknak járó okleveleket és emlékplaketteket Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke és Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke adta át a rendezvényen.

„Nagy elismerés a díjazottak között lenni az AGROmashEXPO mezőgazdasági kiállításon. Ezek a díjak jól mutatják azt a törekvést, hogy milyen sokféle módon tudunk reagálni és pozitív befolyást gyakorolni mind a környezetünket, mind a gazdálkodók tevékenységét érintő újabb és újabb kihívásokra. A csúcstechnológia eszközeinek felhasználásával az innováció legújabb eredményeit tudjuk elhozni a magyar gazdálkodók számára.” - mondta Borsos László a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója.

cortevadij

A Corteva a következő kategóriákban érte el a magas elismeréseket:

Nemzetközi termékfejlesztési díj Input kategória: Viballa™ gyomirtó szer

A parlagfű elleni védekezés már egész évben fennálló kötelezettség. A parlagfű elszaporodásának visszaszorítása és az egészséges környezet biztosítása, közös cél. A Viballa™ gyomirtó szer egy parlagfű ellen kiemelkedően hatékony új, posztemergens megoldás a napraforgóban. Jelenleg, az egyetlen készítmény a piacon, ami alkalmas a parlagfű megfékezésére akkor, amikor a többi gyomirtószer kijuttatása már nem lehetséges. Használatával csökkenthetőek a közegészségügyi és gazdasági kockázatok. Ez az innovatív termék új hatásmódot hoz a napraforgó gyomirtásba, ezért a rezisztencia megelőzésének is hatékony eszköze.

GOSZ-VSZT-NAK Ajánlati Fajtalista, első és második helyezés: Pioneer® P8834 Optimum® AQUAmax® hibrid, Pioneer® P9363 hibrid, Pioneer® P0217 Optimum® AQUAmax® hibrid

A Pioneer® P8834 Optimum® AQUAmax® hibrid kiváló eredménye - termésátlaga: 10,7 t/ha, 101,8% az éréscsoport kísérleti átlagához képest -, már több alkalommal bizonyította, hogy korai tenyészideje (FAO 290) ellenére termésben maga mögé utasítja a FAO 300-as csoport első feléhez tartozó korábbi hibrideket. Emiatt tökéletes őszi kalászos előveteményként, valamint másodvetésű kukoricaként is alkalmazható.

A Pioneer® P9363 hibrid száraz körülmények közötti is termésbiztos, a FAO 300-as éréscsoport közepén elhelyezkedve ér el olyan termésszintet, ami érés idejének legjobbjai közé sorolja -termésátlaga: 11,23 t/ha, 106,0% az éréscsoport kísérleti átlagához képest.

A Pioneer® P0217 szintén egy Optimum® AQUAmax® minősítéssel rendelkező hibrid, amely abban az éréscsoportban (FAO 400 és 500 határán) teljesít kiugróan, ahol alapkövetelmény a magas termés - termésátlaga: 11,32 t/ha, 100,1% az éréscsoport kísérleti átlagához képest. Eltérő időjárási körülmények között is stabil termés jellemzi, relatív alacsony betakarításkori nedvesség mellett.

Címkék: AGROmashEXPO, Corteva Agriscience™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szerelemvirág (Agapanthus) - Ültess ilyen virágot, és ...

A szerelemvirág, vagy más néven agapanthus, lenyűgöző növény, mely a kerteket pompával és eleganciával tölti meg ...