A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Alapanyaga: a természet – Bemutatkoztak a gépek, melyekkel formába öntheti környezetét

Hírek - 2021.11.30

Exkluzív hírek, érdekes beszélgetések, valamint 
a 2021/22. évi újdonságok termékbemutatója várta azokat, akik részt vettek a Nemzetközi STIHL Médianapon. Az immár hagyományos esemény ezúttal online livestream formában volt követhető.

Alapanyaga: a természet – Bemutatkoztak a gépek, melyekkel formába öntheti környezetét


A livestream a magánhasználók számára tervezett STIHL termékújdonságok bemutatójával kezdődött. Többek között megismerhettük a kézi porszívót a STIHL akkumulátoros rendszerében, a fúvógépet, a magassági ágnyesőt és a lombszívó-szecskázó gépet 
a STIHL AK akkumulátoros rendszerben, illetve a belépő szegmens benzinmotoros fűrészeit is. Ezt követően dr. Bertram Kandziora, a STIHL igazgatótanácsának elnöke tartott összefoglalót az idei év első nyolc hónapjának eredményeiről. A STIHL vállalatcsoport folytatja a tavalyi pénzügyi évben mutatott növekedését, forgalma 2021. január és augusztus között elérte a 3,51 milliárd eurót. Ez 11,7%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, az árfolyamváltozásokkal kiigazítva 15,4%-ot. 2021. augusztus 31-én a STIHL Csoport alkalmazotti létszáma 19 523 fő volt világszerte, ami 7,3%-kal haladja meg a 2020. decemberi állapotot.

Növekedés a nehézségek ellenére

„Az eladott darabszám és az árbevétel tekintetében is minden termékcsoportban lényegesen meghaladtuk az előző év mutatóit, felülteljesítve a terveinket. Ezt a magas szintű elkötelezettség, a munkavállalóink rugalmassága, valamint a gyártás, az értékesítés és a logisztika előremutató tervezése tette lehetővé – bár a nyersanyagok szűkössége, 
a beszállítók és a STIHL gyártási kapacitásainak csökkenése, továbbá a korlátozott szállítási feltételek jelentős zavarokat okoztak az ellátási láncban. Ha nem lettek volna ezek 
a nehézségek, még több terméket gyárthattunk és értékesíthettünk volna” – nyilatkozta Bertram Kandziora.

Az előző év hasonló időszakához képest a STIHL-eladások minden kontinensen nőttek. „Legyen szó az erdőgazdálkodás, a kertészet vagy a tájépítés szakembereiről, önkormányzatokról, közútkezelőkről vagy akár magánfelhasználókról, akik a járvány idején több időt töltöttek el saját kertjükben és otthonukban; a STIHL termékek megkönnyítik számukra a természetben végzett munkát. A gépeink iránt a tavalyi év közepe óta fennálló, folyamatosan nagy kereslet megerősíti, hogy termékpalettánk ügyfeleink igényeihez igazodik” – hangsúlyozta Bertram Kandziora.

Mint azt megtudtuk, igen nagy népszerűségnek örvendtek a STIHL iMOW robotfűnyírók, a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó, a magánfelhasználóknak szánt benzinmotoros fűrészek és kaszák, illetve azok a profik által használt új akkumulátoros termékek, amelyeket 2021 első felében vezettek be, mint például a STIHL HLA 135 akkumulátoros magassági sövényvágó és a STIHL FSA 135 akkumulátoros kasza.

Kandziora kiemelte, hogy ebben az évben is nagy volt az érdeklődés az akkumulátoros termékek iránt, de örvendetes, hogy a benzines és elektromos termékek esetében is két számjegyű volt a százalékos növekedés. Ez azt mutatja, hogy a STIHL továbbra is erős a benzines szegmensben, de egyre meghatározóbb szereplővé válik az akkumulátoros gépek piacán is.

A STIHL-központ bővíti erőforrásait

A német központ, az ANDREAS STIHL AG & Co. KG, a 2021. január és augusztus közötti időszakban 1,03 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 15,9%-kal meghaladja az előző év azonos időszakában mért értéket. Az elnök hangsúlyozta, hogy az akkumulátoros gépek, a digitális technológiák, az összekapcsolt és intelligens termékek, okoseszközök, valamint az online kereskedelem irányába mutató trendek egyre fontosabbak. A STIHL vállalat átalakulási folyamaton megy keresztül, hosszú távú kihívások elé néz. Ennek fontos eleme, az új technológiákra erőforrásaik bővítésével készülnek fel Waiblingenben.

STIHL-világújdonságok

A STIHL MSA 300 motorfűrész a piacon jelenleg elérhető legerősebb akkumulátoros motorfűrész. A professzionális fűrész felhasználási területei a kert- és tájépítésben, az önkormányzatoknál, az erdőgazdálkodásban a gallyazástól a metszésen és a közepes vastagságú fák kidöntésén át egészen a fával történő építésig terjednek. Ehhez az újdonsághoz fejlesztette ki a STIHL AP 500 S akkumulátort. Az innovatív technológiának köszönhetően nemcsak nagy teljesítményével nyűgöz le a kis súlya mellett, hanem lényegesen hosszabb élettartammal is rendelkezik a hagyományos lítium-ion akkumulátorokhoz képest.

A professzionális felhasználásra szánt STIHL BGA 300 az első háton hordozható akkumulátoros fúvógép a STIHL termékpalettáján. Rendkívüli fúvóerejével, nagy légsebességével tűnik ki. A szabadalmaztatott STIHL Silencer hangtompító rendszernek köszönhetően a legfeljebb 93 decibelével a leghalkabb készülék a piacon, és korlátozás nélkül üzemeltethető zajérzékeny területeken is.

További akkumulátoros újdonságok, profiknak:

-  
a STIHL MSA 220 T fagondozó fűrész a legerősebb modell a STIHL akkumulátoros fagondozó fűrészei közül;

-  
a mobil bottTainer szállító- és töltődoboz, amely az ágazat első mobil akkutöltő rendszere, az ugyancsak új 
STIHL AL 301-4 multifunkciós töltőkészülékkel együtt akár 28 akkumulátor töltését teszi lehetővé egy időben.

Új akkumulátoros termékek, 
magánhasználatra:

-  
a STIHL HTA 50 magassági ágnyeső segítségével a magasban lévő ágak is könnyen elérhetők a földről a fagondozási munkák során;

STIHL HTA 50 Anwendung

-  
STIHL SHA 56 lombszívó szecskavágó a lomb és az avar kényelmes felszívására és aprítására;

STIHL SHA 56 Anwendung 1

-  
a hordozható és nagyon könnyű STIHL BGA 60 fúvógépnek a nagy fúvóerőnek köszönhetően sem a nedves levelek, sem a fűnyesedék nem jelentenek kihívást;

-  
a STIHL SEA 20 porszívó széles körű alapfelszereltséggel és kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, tökéletes 
a kosz és a por eltávolítására otthon, az autó vagy a műhely körül.

A STIHL mint technológiai vezető megerősíti pozícióját a benzines motorfűrész szegmensében is. A vállalat világújdonságot dob a piacra a STIHL Hexa vágórendszerrel, amely a professzionális munkálatokra szánt 3/8”-os Rapid Hexa fűrészláncból, valamint a Hexa reszelőből áll, és gyors, precíz láncélezést tesz lehetővé. Az új lánc vágási teljesítménye egy 3/8”-os Rapid Super lánc teljesítményéhez képest akár 10%-kal is nagyobb lehet. A termékportfólió kiegészül a magánfelhasználók számára kifejlesztett, STIHL MS 162 belépőszintű benzines motorfűrésszel, amely könnyen kezelhető és kedvező ár-teljesítmény arány jellemzi.

A digitális megoldások terén is kínál újdonságokat a STIHL:

-  
A STIHL ADVANCE ProCOM intelligens fülvédő mérföldkőnek számít az egyéni védőfelszerelések között. Lehetővé teszi akár 16 headset közvetlen összekapcsolását még zajos környezetben is. A készülékek közötti távolság akár 600 méter is lehet. Az intelligens termék kombinálható a STIHL-alkalmazással.

-  
A flottamenedzsment tekintetében új termék a Smart Connector 2 A, amellyel az akkumulátoridő és a fordulatszám is mérhető, és a rögzített adatok Bluetoothon keresztül átküldhetők egy mobilkészülékre, majd onnan a felhőbe.

 

STIHL TIMBERSPORTS® világbajnokság Münchenben

A 2021. október 2-i egyéni világbajnokság az idei STIHL TIMBERSPORTS® szezon záróeseménye. A világ legjobb sportfavágói gyűlnek össze Münchenben, hogy összemérjék erejüket a fejszés és fűrészes versenyszámokban, és végül a legjobb elvihesse az igazi extrémsport-trófeát. A négy tengerentúli (Ausztrália, Új-Zéland, Kanada és az Egyesült Államok) bajnokokon kívül ide várják Európa nyolc legjobb sportfavágóját. „Sajnos a járvány miatt továbbra sem szurkolhat élőben a közönség, és a látványos csapatverseny is elmarad, de reméljük, hogy a 2022. októberi világbajnokságon, a svédországi Göteborgban ez másképp lesz” – nyilatkozta Kandziora.

 

stihlhirdetes min

Nagyítás a képre kattintva!

 

 


Címkék: Stihl

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...