TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Alapanyaga: a természet – Bemutatkoztak a gépek, melyekkel formába öntheti környezetét

Alapanyaga: a természet – Bemutatkoztak a gépek, melyekkel formába öntheti környezetét

Hírek - 2021.11.30

Exkluzív hírek, érdekes beszélgetések, valamint 
a 2021/22. évi újdonságok termékbemutatója várta azokat, akik részt vettek a Nemzetközi STIHL Médianapon. Az immár hagyományos esemény ezúttal online livestream formában volt követhető.

A livestream a magánhasználók számára tervezett STIHL termékújdonságok bemutatójával kezdődött. Többek között megismerhettük a kézi porszívót a STIHL akkumulátoros rendszerében, a fúvógépet, a magassági ágnyesőt és a lombszívó-szecskázó gépet 
a STIHL AK akkumulátoros rendszerben, illetve a belépő szegmens benzinmotoros fűrészeit is. Ezt követően dr. Bertram Kandziora, a STIHL igazgatótanácsának elnöke tartott összefoglalót az idei év első nyolc hónapjának eredményeiről. A STIHL vállalatcsoport folytatja a tavalyi pénzügyi évben mutatott növekedését, forgalma 2021. január és augusztus között elérte a 3,51 milliárd eurót. Ez 11,7%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, az árfolyamváltozásokkal kiigazítva 15,4%-ot. 2021. augusztus 31-én a STIHL Csoport alkalmazotti létszáma 19 523 fő volt világszerte, ami 7,3%-kal haladja meg a 2020. decemberi állapotot.

Növekedés a nehézségek ellenére

„Az eladott darabszám és az árbevétel tekintetében is minden termékcsoportban lényegesen meghaladtuk az előző év mutatóit, felülteljesítve a terveinket. Ezt a magas szintű elkötelezettség, a munkavállalóink rugalmassága, valamint a gyártás, az értékesítés és a logisztika előremutató tervezése tette lehetővé – bár a nyersanyagok szűkössége, 
a beszállítók és a STIHL gyártási kapacitásainak csökkenése, továbbá a korlátozott szállítási feltételek jelentős zavarokat okoztak az ellátási láncban. Ha nem lettek volna ezek 
a nehézségek, még több terméket gyárthattunk és értékesíthettünk volna” – nyilatkozta Bertram Kandziora.

Az előző év hasonló időszakához képest a STIHL-eladások minden kontinensen nőttek. „Legyen szó az erdőgazdálkodás, a kertészet vagy a tájépítés szakembereiről, önkormányzatokról, közútkezelőkről vagy akár magánfelhasználókról, akik a járvány idején több időt töltöttek el saját kertjükben és otthonukban; a STIHL termékek megkönnyítik számukra a természetben végzett munkát. A gépeink iránt a tavalyi év közepe óta fennálló, folyamatosan nagy kereslet megerősíti, hogy termékpalettánk ügyfeleink igényeihez igazodik” – hangsúlyozta Bertram Kandziora.

Mint azt megtudtuk, igen nagy népszerűségnek örvendtek a STIHL iMOW robotfűnyírók, a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó, a magánfelhasználóknak szánt benzinmotoros fűrészek és kaszák, illetve azok a profik által használt új akkumulátoros termékek, amelyeket 2021 első felében vezettek be, mint például a STIHL HLA 135 akkumulátoros magassági sövényvágó és a STIHL FSA 135 akkumulátoros kasza.

Kandziora kiemelte, hogy ebben az évben is nagy volt az érdeklődés az akkumulátoros termékek iránt, de örvendetes, hogy a benzines és elektromos termékek esetében is két számjegyű volt a százalékos növekedés. Ez azt mutatja, hogy a STIHL továbbra is erős a benzines szegmensben, de egyre meghatározóbb szereplővé válik az akkumulátoros gépek piacán is.

A STIHL-központ bővíti erőforrásait

A német központ, az ANDREAS STIHL AG & Co. KG, a 2021. január és augusztus közötti időszakban 1,03 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 15,9%-kal meghaladja az előző év azonos időszakában mért értéket. Az elnök hangsúlyozta, hogy az akkumulátoros gépek, a digitális technológiák, az összekapcsolt és intelligens termékek, okoseszközök, valamint az online kereskedelem irányába mutató trendek egyre fontosabbak. A STIHL vállalat átalakulási folyamaton megy keresztül, hosszú távú kihívások elé néz. Ennek fontos eleme, az új technológiákra erőforrásaik bővítésével készülnek fel Waiblingenben.

STIHL-világújdonságok

A STIHL MSA 300 motorfűrész a piacon jelenleg elérhető legerősebb akkumulátoros motorfűrész. A professzionális fűrész felhasználási területei a kert- és tájépítésben, az önkormányzatoknál, az erdőgazdálkodásban a gallyazástól a metszésen és a közepes vastagságú fák kidöntésén át egészen a fával történő építésig terjednek. Ehhez az újdonsághoz fejlesztette ki a STIHL AP 500 S akkumulátort. Az innovatív technológiának köszönhetően nemcsak nagy teljesítményével nyűgöz le a kis súlya mellett, hanem lényegesen hosszabb élettartammal is rendelkezik a hagyományos lítium-ion akkumulátorokhoz képest.

A professzionális felhasználásra szánt STIHL BGA 300 az első háton hordozható akkumulátoros fúvógép a STIHL termékpalettáján. Rendkívüli fúvóerejével, nagy légsebességével tűnik ki. A szabadalmaztatott STIHL Silencer hangtompító rendszernek köszönhetően a legfeljebb 93 decibelével a leghalkabb készülék a piacon, és korlátozás nélkül üzemeltethető zajérzékeny területeken is.

További akkumulátoros újdonságok, profiknak:

-  
a STIHL MSA 220 T fagondozó fűrész a legerősebb modell a STIHL akkumulátoros fagondozó fűrészei közül;

-  
a mobil bottTainer szállító- és töltődoboz, amely az ágazat első mobil akkutöltő rendszere, az ugyancsak új 
STIHL AL 301-4 multifunkciós töltőkészülékkel együtt akár 28 akkumulátor töltését teszi lehetővé egy időben.

Új akkumulátoros termékek, 
magánhasználatra:

-  
a STIHL HTA 50 magassági ágnyeső segítségével a magasban lévő ágak is könnyen elérhetők a földről a fagondozási munkák során;

STIHL HTA 50 Anwendung

-  
STIHL SHA 56 lombszívó szecskavágó a lomb és az avar kényelmes felszívására és aprítására;

STIHL SHA 56 Anwendung 1

-  
a hordozható és nagyon könnyű STIHL BGA 60 fúvógépnek a nagy fúvóerőnek köszönhetően sem a nedves levelek, sem a fűnyesedék nem jelentenek kihívást;

-  
a STIHL SEA 20 porszívó széles körű alapfelszereltséggel és kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, tökéletes 
a kosz és a por eltávolítására otthon, az autó vagy a műhely körül.

A STIHL mint technológiai vezető megerősíti pozícióját a benzines motorfűrész szegmensében is. A vállalat világújdonságot dob a piacra a STIHL Hexa vágórendszerrel, amely a professzionális munkálatokra szánt 3/8”-os Rapid Hexa fűrészláncból, valamint a Hexa reszelőből áll, és gyors, precíz láncélezést tesz lehetővé. Az új lánc vágási teljesítménye egy 3/8”-os Rapid Super lánc teljesítményéhez képest akár 10%-kal is nagyobb lehet. A termékportfólió kiegészül a magánfelhasználók számára kifejlesztett, STIHL MS 162 belépőszintű benzines motorfűrésszel, amely könnyen kezelhető és kedvező ár-teljesítmény arány jellemzi.

A digitális megoldások terén is kínál újdonságokat a STIHL:

-  
A STIHL ADVANCE ProCOM intelligens fülvédő mérföldkőnek számít az egyéni védőfelszerelések között. Lehetővé teszi akár 16 headset közvetlen összekapcsolását még zajos környezetben is. A készülékek közötti távolság akár 600 méter is lehet. Az intelligens termék kombinálható a STIHL-alkalmazással.

-  
A flottamenedzsment tekintetében új termék a Smart Connector 2 A, amellyel az akkumulátoridő és a fordulatszám is mérhető, és a rögzített adatok Bluetoothon keresztül átküldhetők egy mobilkészülékre, majd onnan a felhőbe.

 

STIHL TIMBERSPORTS® világbajnokság Münchenben

A 2021. október 2-i egyéni világbajnokság az idei STIHL TIMBERSPORTS® szezon záróeseménye. A világ legjobb sportfavágói gyűlnek össze Münchenben, hogy összemérjék erejüket a fejszés és fűrészes versenyszámokban, és végül a legjobb elvihesse az igazi extrémsport-trófeát. A négy tengerentúli (Ausztrália, Új-Zéland, Kanada és az Egyesült Államok) bajnokokon kívül ide várják Európa nyolc legjobb sportfavágóját. „Sajnos a járvány miatt továbbra sem szurkolhat élőben a közönség, és a látványos csapatverseny is elmarad, de reméljük, hogy a 2022. októberi világbajnokságon, a svédországi Göteborgban ez másképp lesz” – nyilatkozta Kandziora.

 

stihlhirdetes min

Nagyítás a képre kattintva!

 

 

Címkék: Stihl
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tartsuk a vizet a tájban!

Országos felmérést végzett több mint tízezer, mély fekvésű területen tevékenykedő gazda körében a Nemzeti ...