TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Kalászos Különszám – ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

Kalászos Különszám – ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

Hírek - 2021.03.12

A Nufarmer Magazin legfrissebb különszámában a kalászosokkal foglalkozunk. A gabonafélék Magyarországon a legnagyobb területen vetett szántóföldi növénycsoportot képezik, ezért növényvédelmük minden részletre kiterjedő ismerete akár tonnákban mérhető többlettermést és gazdasági hasznot jelent a gazdáknak.

A Nufarm palettáján legnagyobb számban olyan termékek találhatók, amelyek kalászos kultúrákban használhatók fel. Ezekre építve kiadványunkban összefoglaltuk a gabonatermesztés során felmerülő legfontosabb irányelveket, kiemelt helyen szerepeltetve a növényvédelmet. Érintettük a terménypiaci helyzetet, hiszen nem elég megtermelni a jó minőségű, nagy mennyiségű gabonát, de az is fontos, hogy azt minél jobb áron tudjuk értékesíteni.

Talán nincs olyan szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdaság Magyarországon, ahol ne lenne őszi búza vagy egyéb kalászos növény. Így mindenki évről évre megtapasztalhatja, hogy a siker érdekében az éghajlat, az agrotechnika megváltozása, a felhasználható növényvédőszer-hatóanyagok körének beszűkülése miatt egyre intenzívebben kell foglalkozni ezekkel a kultúrákkal is. A növényvédelem minden területén – gyomirtás, gombaölő szeres kezelések, rovarok elleni védelem – minden év újabb és újabb meglepetéseket okoz. A felmerülő kihívások nyomon követése érdekében a magazin szerkesztése során azt az elvet követtük, hogy a mikor, miért és mivel kérdésekre adjunk választ. A növény fejlődését szakaszokra bontottuk, az adott fenológiai állapotban jelentkező problémákat ismertettük, és minden egyes rész végén leírtuk, hogy a Nufarm milyen technológiát javasol a sikeres növényvédelem érdekében.

Azzal, hogy a növényvédelmen kívül érintettük az őszi búza élettanát, környezeti és agrotechnikai igényét, szélesebb és átfogóbb képet igyekeztünk adni a búza intenzív termesztéséről. Reméljük, hogy kiadványunkkal nemcsak a fiatal, kezdő gazdálkodóknak tudunk hasznos információkkal szolgálni, hanem a már évtizedek óta praktizáló növényvédős kollégák is szívesen olvassák majd a magazint. Bár sok, már számukra ismert, tanult és gyakorta tapasztalt problémát boncolgattunk, talán mégis tudunk olyan tippet adni, amelyet a sokat megélt kollégák is be tudnak illeszteni a saját technológiájukba.

 Nufarmer Magazin Kalaszos Kulonszam 2021marcius 250px

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi teendők elvégzéséhez és az előttünk álló növényvédelmi szezonhoz jó egészséget, sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Amennyiben folyamatosan frissülő információkat szeretne kapni a Nufarm termékeiről, keresse fel Facebook-oldalunkat!

nufarm uj logo uj2 minSalamon György
ügyvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracioCímkék: növénytermesztés, növényvédelem, gyomirtás, búza, kalászos, gabona, növényvédő szer, permetezés, csávázás, regulátor, tarlóápolás, kártevő, kórokozó, Nufarm, ajánlat, növekedésszabályozás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tartsuk a vizet a tájban! Vízigény-felmérés mély fekvésű ...

Országos vízigény-felmérést végez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózata márciusban. Az ...