TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Bátor gazdák: a háromnegyedük részt akar venni az AGROmashEXPO kiállításon!

Bátor gazdák: a háromnegyedük részt akar venni az AGROmashEXPO kiállításon!

Hírek - 2021.01.06

Járvány ide, tavaszi munkák oda, az AgrárUnió online felmérésében részt vevők háromnegyede szeretne ellátogatni a március elején tartandó AGROmashEXPO szakkiállításon. Szavazásunk a rendezvény kezdetéig folytatódik!

2020 szeptemberében robbant a hír, hogy a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) idén nem kívánja megrendezni az AgrárgépShow-t a budapesti Hungexpo Vásárközpontban. Természetesen a kialakult járványhelyzet miatt, illetve a tagság kifejezett kérésére, az emberi egészség megóvása érdekében hozta meg ezt a döntést az elnökség, hosszas egyeztetés után.

A szervező Hungexpo Zrt. nem sokkal a bejelentés után közzétette a maga álláspontját, miszerint a társrendezvény AGROmashEXPO kiállítást továbbra is meg kívánják tartani, igaz, a tervezett január végi időpont helyett immár március 3–6. között, a szükséges biztonsági intézkedések betartásával.

Az AgrárUnió kíváncsi az olvasói, a gazdálkodók véleményére is, ezért online felmérést indított a témával kapcsolatban. Bár a szavazás még nem zárult le, a járvány második hullámán túljutva talán nem haszontalan közölni a részeredményeket.

Az eddigi több száz válaszoló bő háromnegyede (76,6%) úgy gondolja, hogy a március eleji időpont nem jelent gondot a tavaszi munkálatok szempontjából. Csaknem ugyanennyien (72,5%) nyilatkoztak úgy, hogy az AgrárgépShow nélkül is kíváncsiak az AGROmashEXPO kiállításra, akik viszont nem vesznek részt a szakrendezvényen, azok zömmel (54,1%) a fertőzéstől való félelem miatt teszik ezt. Érdekesség, hogy olvasóink érzékelhető hányada (20,3%) a márciusi helyett egy júliusi időpontot is ideálisnak gondolna a kiállítás megtartására.

És Önnek van véleménye? Szavazzon!

Címkék: kiállítás, Hungexpo, AGROmashEXPO
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A repceméz hatása. Avagy: ezért érdemes fogyasztani!

Elmondhatjuk, hogy a méz nagyon ősi terápiás szer. Már az ókorban is használták sebgyógyításra, lázas betegek ...