TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,15
USD: 355,93
CHF: 389,93
GBP: 453,06
Hirdetés
A kormány február 8-áig fenntarthatja a veszélyhelyzeti korlátozásokat

A kormány február 8-áig fenntarthatja a veszélyhelyzeti korlátozásokat

Hírek - 2020.11.18

  A kormány egy kedden este kihirdetett rendelettel lehetőséget teremtett arra, hogy az eredetileg 30 napig hatályos járványügyi korlátozásokat akár február 8-ig fenntartsa.

A kormány a Magyar Közlönyben kedden rendeletet adott ki a "2020. november 4-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról", ezzel megteremtette a jogi lehetőségét annak, hogy a múlt héten és a két hete bevezetett járványügyi korlátozásokat akár február 8-ig fenntartsa.

Frissítés: Cikkünk első verziójában azt írtuk, hogy a korlátozásokat február 8-ig fenntartja a kormány, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délelőtti közleménye szerint erről nincs szó. Mint írják, "a ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig".

A tévedésért elnézést kérünk.

A korábbi rendeletek vonatkoztak a maszkviselésre, az ingyenes parkolásra, a kijárási tilalomra, az üzletek korai zárására, a rendezvények korlátozására (beleértve a családi összejöveteleket is), az iskolák részleges távoktatására, az egészségügyi dolgozók ingyenes utazására, az adófizetési kedvezményekre, a bértámogatásra, valamint a szabályok megszegőinek büntetésére. Amennyiben a korlátozások február 8-ig változatlanul fennmaradnak, az érintené a nagyobb családi rendezvényeket és a szilveszteri bulikat is. 

A kedden kikerütl rendelet nem érinti a honvédség közreműködésére és „az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályaira” (ezek 30 napig bejelentési kötelezettség nélkül végezhetők).

A múlt szerda 0 órától hatályos kormányrendelet szabályozta a következőket:

  • Este 8 és reggel 5 között néhány kivételtől eltekintve tilos az utcán lenni. A kivételek: munkavégzés, kutyasétáltatás, profi sportoló meccse vagy edzése, életveszélyes helyzet.
  • A maszkviselés közterületen is kötelező ott, ahol ezt a polgármester előírja (ez csaknem a teljes Budapestre érvényes).
  • A középiskolákban marad a digitális oktatás, ahogy fő szabály szerint az egyetemeken, főiskolákon is. A kollégiumok zárva, kivételes esetben lehet maradni. A tanárokat, óvodai és bölcsődei dolgozókat hetente tesztelik.
  • Tilos minden rendezvény, gyűlés, tilos a közterületen, nyilvános helyeken csoportosulni, gyülekezni.
  • Tilos minden amatőr csapatsport, futni, gyalogolni, kerékpározni lehet.
  • A szórakozóhelyek, színházak, mozik zárva vannak, a meccsek zárt kapusak.
  • Családi vagy magánrendezvényen csak 10 ember lehet.
  • Az esküvő csak lakodalom nélkül tartható, szűk családi körben és a tanúkkal. A temetésen legfeljebb 50-en lehetnek.
 
 Forrás: HVG

Címkék: koronavírus, kijárási korlátozás, veszélyhelyzeti korlátozások, kijárási tilalom, covid 19
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Támogatási felhívás méntartásra és méncsikónevelésre

A Pályázat Menedzser honlap tette közzé, hogy várhatóan 2024 májusában lehet támogatási kérelmeket benyújtani ...