A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Fontos, hogy hazai élelmiszert együnk?

Hírek - 2020.11.05

Az írek ragaszkodnak leginkább a hazai élelmiszertermékekhez a koronavírus-járvány tavaszi európai megjelenése óta. A McDonald’s gyorsan lépett emiatt, egy applikáció segítségével mutatja meg, hogy az írországi gyorséttermek alapanyagait milyen közelről szerzi be.

Fontos, hogy hazai élelmiszert együnk?


A globális jelenléttel büszkélkedő McDonald’s gyorsétterem-láncnak gyakran vetik a szemére, hogy a helyi termelők érdekeivel mit sem törődve látja el termékeivel a vásárlókat. Napjainknak trendjéhez igazodva azonban ez is változni látszik, az amerikai óriáscég speciális térképén Írországban már mindenki megtekintheti, mely gazdák és általuk termelt alapanyagok állnak egy-egy gusztusos hamburger mögött.

A McDonald’s a vevők bizalmát akarja elnyerni azzal, hogy megmutatja, honnan, milyen közelről származik az általuk kínált ennivalókban lévő tej, tojás, sertés- és marhahús, gabona, sőt a víz. Azért Írországban vezették be elsőként ezt az okostelefonos applikációt, mert egy friss tanulmány szerint a koronavírus-járvány európai elterjedése óta az ír emberek ügyelnek leginkább arra, hogy az általuk vásárolt ételekből származó bevétel a helyi gazdákhoz kerüljön.

A több mint 1000 felnőtt személy megkérdezésével végzett felmérés során kiderült, hogy 57 százalékuk március óta tudatosabban keresi az ír termékeket, és ez különösen a tojásnál (80 százalék preferálja a hazait), valamint a marhahúsnál (76 százalék) szembeszökő.

 


Címkék: élelmiszer, Írország, applikáció, alapanyag, gyorsétterem