A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Egy Zetor nemcsak a földekre jó

Hírek - 2020.11.01

A traktorok erejét, ügyességét, sokoldalúságát a mezőgazdasági használaton kívül is szívesen igénybe veszik. A Zetor a cseh Ostrava iparváros tűzoltóságát is ellátta néhány piros erőgéppel.

Egy Zetor nemcsak a földekre jó


A kelet-csehországi Ostravában nem is egy, hanem hat tűzoltó-állomás található, amelyek természetesen 24 órás ügyeletben állnak, három műszakban. A Zetorjaikat egy közeli forgalmazótól, a Mitrenga cégtől vásárolták, amely 1993 óta működik a régióban. A tűzoltók összesen 8 újabb erőgéppel rendelkeznek (Major 80, Proxima 100, Proxima Plus 90 és Proxima 70 modellek), sőt van egy öregecske – még 1979-ben beszerzett – masinájuk is, amely változatlanul használatban áll.

Bár a fotón nem látszik, a Zetorokon a piros festést a tűzoltóság narancsos vörösére cserélték, és a műszaki tartalomban is van némi eltérés a régebbi traktorokhoz képest. Az olasz Pininfarina által formatervezett gépek műanyag elemeinek UV- és hőállósága magasabb, a tetőkialakítás tökéletes rálátást biztosít homlokrakodóval végzett munka esetén, a munkalámpák pedig erősebb fényűek és nagyobb munkaterületet képesek bevilágítani. A légkondi és a fűtőrendszer szintén korszerűsítve lett a korábbi Zetor modellekhez viszonyítva.

A cseh tűzoltók a Zetorokat elsősorban karbantartási munkákra használják, például az utak téli tisztán tartására (amint az a hótoló adapterből is kikövetkeztethető, de van szórójuk is). Néha a tűzoltási munkáknál is asszisztálnak, mert erősek, megbízhatóak, és a fenntartásuk, karbantartásuk is könnyű, illetve számos munkaeszköz csatlakoztatható hozzájuk.

 


Címkék: traktor, Zetor, kommunális , adapterek, tűzoltóság

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...