TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
A Corteva Agriscience megkezdi a piaci bevezetését Európában, a gabonafélék védelmére használható, Inatreq™ hatóanyagot tartalmazó új gombaölő szerének.

A Corteva Agriscience megkezdi a piaci bevezetését Európában, a gabonafélék védelmére használható, Inatreq™ hatóanyagot tartalmazó új gombaölő szerének.

Hírek - 2020.04.02

15 éve ez az első természetes eredetű gombaölő szer a gabonatermesztők számára, amely kifejezetten a szeptória ellen biztosít védelmet  A Corteva Agriscience bejelentette, hogy a vállalat megkapta az első európai engedélyt az Inatreq™ hatóanyagot tartalmazó új gombaölő szer termékcsalád első termékére.

Az Inatreq™ hatóanyagot tartalmazó Questar™ gombaölő szer Franciaországban már megkapta a forgalombahozatali engedélyét. Az új, természetes eredetű gombaölő szer a piacon egyedülálló hatékonysággal rendelkezik minden szeptória faj ellen, így képes hosszú távon fenntartható módon támogatni a gazdaságok gombabetegségek elleni védekezésének stratégiáját.

Franciaországban 2020 végén kezdődik a termék értékesítése a 2021-es termesztési időszakra vonatkozóan. 2021-ben a következő országokban várható a gabonatermesztők számára új növényvédelmi megoldást jelentő, Inatreq™ hatóanyagot tartalmazó termékek regisztrációja: Egyesült Királyság, Németország, Dánia, majd ezután az összes releváns európai piacon is sor kerül az engedélyezésre.

„Végre kezünkben van egy olyan új megoldás a szeptória - a búza terméshozamát leginkább fenyegető kórokozó – ellen, amely a legtöbb gondot okozza a termesztőknek” – mondta Jean-Philippe Legendre, a Corteva Agriscience franciaországi igazgatója. A Corteva Agriscience kutatóinak úttörő munkája eredményeként ez az új gombaölő szer megfelel a fenntartható gazdálkodás követelményeinek, és választ ad azoknak a gazdálkodóknak, akik a növények számára jobb védelmet biztosító, innovatív megoldásokra vágynak.”
Az Inatreq kiemelkedő biológiai teljesítményt nyújt, elsődlegesen a kalászos gabonák szeptóriás levélfoltosság kórokozóját (septoria tritici) célozza, és mivel nem mutat keresztrezisztenciát a gabonafélék meglévő gombaölő szereivel, új eszközt ad a gazdálkodók kezébe a gombabetegség kezelésére. A mezőgazdasági termelők számára további előnyt jelentenek a szer rugalmas alkalmazási jellemzői és az egyenletes, széles spektrumú teljesítménye.

„Az Inatreq az innovatív technológiai fejlesztéseink legújabb eredménye” - mondta Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzleti platformjának elnöke. „Örülünk, hogy tovább építhetjük természetes eredetű termékeink portfólióját. Az Inatreq természetes eredetének köszönhetően az európai fogyasztók arra vonatkozó igényeit is kielégíthetjük, hogy az előállított élelmiszerek minél inkább megfeleljenek a fenntarthatóság követelményeinek.” 1
Az Inatreq hatóanyag a banánültetvényeket is védi, azok legjelentősebb betegségétől, az úgynevezett Black Sigatoka gombabetegségtől. Számos ország, többek között Belize, Kolumbia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Elefántcsontpart és Panama is engedélyezte az Inatreq™ hatóanyagot tartalmazó Kyventiq™ gombaölő szer felhasználását a banán védelmére.

További információ: corteva.com

1Sustainable Food Systems in Europe Study” a Financial Times Group Corteva Agriscience megbízásából készített tanulmánya (2019. szeptember)

cortevalogo min

Címkék: gombaölő szer, gabonatermesztés, gabonatermesztők, Corteva Agriscience™, Inatreq™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A vadkár-érem több oldala

Az elmúlt időszak egyik nagy port kavaró bejelentése Győrffy Balázstól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ...