A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Terragro Klima febr
Genezis Green Max
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Megjelent a SAATEN-UNION tavaszi fajtakatalógusa

Megjelent a SAATEN-UNION tavaszi fajtakatalógusa

Hírek - 2019.12.16

A 2020-as, kibővült termékpalettán a szélsőségekhez és az újfajta igényekhez kiválóan alkalmazkodó kukorica-, napraforgó-, hüvelyes-, valamint tavasziárpa- és zabfajták egyaránt megtalálhatók.

Megjelent a SAATEN-UNION tavaszi fajtakatalógusa


2019-ben sem tapasztaltunk mást, mint az elmúlt években, az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, a nyár aszályosabb, a csapadék pedig ritkán érkezik, de akkor több is, mint kellene. Pedig szükség lenne arra, hogy a piac elvárásai szerint mind több termést mind hatékonyabban, a magasabb minőségi igényeket kielégítve állítsanak elő a gazdák. Ennek érdekében valamennyi szántóföldi kultúrában nagy teljesítményű, a tápanyagot hatékonyan felhasználó, egészséges hibridekre és fajtákra mutatkozik igény. Ez az alapja nemcsak a fogyasztók megfizethető áruval való ellátásának, hanem a mezőgazdasági termelők számára magasabb jövedelmet biztosító, alacsonyabb önköltséggel járó termelésnek is. A SAATEN-UNION követi a változásokat a nemesítési és a technológiai fejlesztéseket megcélzó munkájában.

Az elmúlt évek során egyre szélsőségesebbé váló időjárással kapcsolatos tapasztalatok is arra sarkallnak minket, hogy a termelést nehezítő legtöbb körülménynek ellenálló, kiegyenlített termőképességű, partnereink számára magas jövedelmezőséget biztosító új kukoricahibridekkel tudjunk versenyképes alternatívát felmutatni. A stabil termőképességű, stressztűrő, dinamikus vízleadású és jó állóképességű típusok egy 14 országot és 50 kísérleti helyet felölelő szelekciós programból kerülnek ki. Ennek az átfogó programnak köszönhetően egyre részletesebb információval tudjuk ellátni partnereinket kukoricaportfóliónk legújabb tagjairól is.

A magyarországi napraforgó-vetőmag piacán cégünk már évek óta stabil piaci pozícióval, 5 százalék körüli részesedéssel rendelkezik. A hazai termesztők által alkalmazott technológiák fejlődésével és a változó piaci igényekkel lépést tartva 2020-ban ismét új, korszerű hibridekkel bővítettük kínálatunkat. A linolsavas (LO) és a magas olajsavas (HO) napraforgó-hibridportfólió összeállításakor továbbra is egyszerre több, a gyakorlatban a termesztés biztonságát és az intenzitás növelését szolgáló tényezőt vizsgálunk. Fokozottan koncentrálunk arra, hogy üzemi tapasztalatokon alapuló, termék- és hibridspecifikus technológiai javaslattal, a helyes vetőmagnorma-, tőszámhasználatban és a gyomirtás hatékonyságának növelésében rejlő tartalékok kihasználásával segítsük a termelőket céljaik elérésében.

Meggyőződésünk, hogy a szója, a tavaszi árpa, a zab, a száraz borsó vagy éppen a köztes növények nemesítésére fordított erőforrások is hozzájárulnak a változatos és egészséges, a környezetünkkel összhangban végzett növénytermesztés kialakításához. A sokszínű tavaszi vetésforgó nem öncélú, hiszen számos növényegészségügyi előnye tapasztalható, és minden növénytermesztő számára egyet jelent a nagyobb termésbiztonsággal.

SAATEN UNION Tavaszi fajtakinalat 2020 cimoldalA tavaszi fajtakínálat letölthető a képre kattintva.

Reméljük, hogy fajtáink között Ön is megtalálja a körülményeihez és céljaihoz leginkább megfelelőt. Hiszen partnereink előtt nyitva áll az a lehetőség, hogy cégünk unikálisan széles vetőmagkínálatával tervezzék meg az egész éves vetésforgójukat, így biztosítva a magas minőség mellett az egyszerűbb adminisztrációt is.

saatenlogokekzold3 minBlum Zoltán
ügyvezető

Varga Gábor
termékfejlesztő

Marsai Viktor
termékfejlesztő

SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu 


Címkék: napraforgó, szója, kukorica, vetőmag, árpa, SAATEN-UNION, zab, borsó, tavaszi

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...