Hirdetés
A BASF és a Corteva Agriscience™, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója licensz megállapodást kötött a Clearfield® Plus technológia használatára napraforgóban

A BASF és a Corteva Agriscience™, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója licensz megállapodást kötött a Clearfield® Plus technológia használatára napraforgóban

Hírek - 2018.09.28

A BASF és a Corteva Agriscience™, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója licenszszerződést kötött a Clearfield® Plus növénytermesztési rendszerre, amely világszerte új lehetőségeket kínál a napraforgó-termelőknek.

A BASF globális kereskedelmi engedélyt adott a Corteva Agriscience-nek arra, hogy a BASF Clearfield Plus gyomirtó szer hatóanyagait toleráló napraforgó hibrideket fejlesszen ki. Az engedély minden Corteva Agriscience vetőmagmárkára érvényes Európa, Afrika, Ázsia, az Egyesült Államok és Latin-Amerika területén.

„A globális napraforgópiac folyamatosan bővül, a termelőknek pedig fejlett és fenntartható megoldásokra van szükségük a hatékony gyomirtáshoz " - mondta Larry Robertson, a Corteva Agriscience Olajos Magvak globális üzleti portfólió vezetője.

„A létrejött megállapodás lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy olyan integrált vetőmag- és növényvédelmi megoldásokat kínáljon a gazdáknak, amelyek több lehetőséget biztosítanak a gyomokkal szembeni küzdelemben, valamennyi hibridünk esetében. A bizonyítottan innovatív gyomirtás és a fejlett genetikájú vetőmagok iparági szinten legszélesebb választéka együttesen komoly hasznot kínál a termelők számára ebben a fontos szegmensben. "
A Clearfield Plus egy hagyományos növénynemesítési eljárásokkal kifejlesztett napraforgó-termesztéstechnológiai rendszer, amely a teljes szezonra biztosít jobb hatásfokú gyomkontrollt a gazdálkodóknak, továbbá olyan új, szigorú kvalifikációs követelményeknek megfelelt napraforgó hibrideket hoz, amelyek magasabb szintű toleranciára képesek a gyomirtó szerrel szemben, jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak, magasabb olajtartalommal és kiemelkedő terméspotenciállal.

„A Corteva Agriscience-szel való együttműködésünk jó példa a BASF innovatív partnerségek iránti elkötelezettségére. Az együttműködés lehetővé teszi a napraforgó egyik leghatékonyabb gyomirtószeres kezelési programjának globális elterjedését" - mondta Jonathan Bryant, a BASF Mezőgazdasági Megoldások Vetőmag & Nemesítés és Gyomirtó Globális Stratégiai Marketing részlegének alelnöke. "Elkötelezettek vagyunk olyan életképes megoldások, innovatív technológiák kialakításában, amelyek segítségével fenntartható módon érhetnek el magasabb terméshozamokat a gazdák."

A Corteva Agriscience ™ Pioneer® és Brevant ™ márkanevű, a Clearfield Plus termesztéstechnológiai rendszerrel nemesített vetőmagjai a szezon kezdetétől lesznek elérhetők a termesztők számára.

A megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

basflogocorteva logo new

 

 

 

 

Címkék: napraforgó, BASF, vetőmag, gyomirtó szer, Corteva Agriscience™, licenszszerződés, napraforgópiac
Kiemelt hírek