A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Kipróbált, jól használható gépek állattartóknak

Kipróbált, jól használható gépek állattartóknak

Hírek - 2016.05.21

A kukoricamorzsolótól a komplett takarmánykeverő üzemig lényegében minden olyan eszköz 
és berendezés megtalálható a tököli Novara Coop Kft. kínálatában, amelyre a gazdák az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt (ÁTK) felhívás keretében pályázhatnak. A horvát, szerb és szlovén gyártmányú gépek kedvező árú, kiforrott és jól bevált konstrukcióknak számítanak, és egyre népszerűbbek a hazai piacon.

Kipróbált, jól használható gépek állattartóknakA 2006-ban alapított (vagyis idén éppen tízesztendős) Novara Coop Kft. családi vállalkozásként működik, s három éve foglalkozik a délszláv térségből származó mezőgépek importjával és forgalmazásával – tudtuk meg Pilisi Lídia ügyvezetőtől, aki férjével közösen tölti be ezt a posztot a cégnél. Arra törekszenek, hogy komplett szolgáltatást nyújtsanak partnereinek, ezért a közelmúltban pályázatírással és teljes körű hitelügyintézéssel is kiegészítették tevékenységüket.
A vállalkozás a Csepel-szigeten működik (ahol Weiss Manfréd óta nagy hagyománya van a vaskohászatnak, gépgyártásnak), s egy baráti kapcsolat révén vált a kilenc gyártót tömörítő horvátországi mezőgazdasági gépgyártó klaszter hivatalos hazai képviseletévé, majd szerb és szlovén gyártók magyarországi importőrévé. Pilisiék kezdetben gabonát exportáltak déli szomszédainkhoz, így alakítottak ki jó személyes viszonyt a klaszter igazgatójával, s ma már közel húsz beszállítóval rendelkeznek ebből a térségből. Arrafelé régi hagyománya van a földművelésnek és mezőgazdasági termelésnek, s a gépgyártóik is bő évszázados tapasztalattal rendelkeznek, így kipróbált, jól használható, a magyar viszonyok között is megfelelően alkalmazható termékek kerülnek ki az üzemeikből. A Novara Coop Kft. ügyfelei elsősorban azok a gazdaságok, amelyek praktikus, könnyen fenntartható munkagépeket keresnek kedvező áron. „A magyar kis- és középgazdaságok, illetve családi gazdaságok fejlesztésében szeretnénk segíteni, jó minőségű és elérhető árú gépek forgalmazásával” – emelte ki Pilisi Lídia.
A Novara Coop Kft. az ÁTK-pályázatokhoz meglehetősen széles termékpalettát kínál, s ez a honlapjukon külön menüpontként is szerepel (www.novaracoopkft.hu). Az állattartási gépcsoport a legkisebb terménydarálóktól, kukoricamorzsolóktól a professzionális fűkaszákig és bálázókig tart, de van olyan gyártójuk is, amely komplett takarmánykeverő üzemek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.
Nagy érdeklődésre tarthatnak számot a csillagkerekes, rotációs és szalagos rendsodrók, valamint a gyepboronák, gyeplazítók, csőtörők és szecskázók is, vagyis mindenféle olyan eszköz, amely a műveléshez, betakarításhoz, takarmányozáshoz szükséges egy gazdaságban. A hitelügyintézést és pályázatírást korábban külső cégre bízták, ám ennek menedzselését ma már az ügyvezető lánya végzi, mert így látják leginkább biztosítva, hogy megvalósul fő céljuk: a vevők elégedettsége.
Szerző: AgrárUnió


Címkék:

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...