TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 593 Ft
Benzin ára: 573 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 382,59
USD: 355,01
CHF: 405,63
GBP: 445,79
Hirdetés
Mennyire ismeri a hungarikumokat? – augusztusban indul az agrárminisztérium új facebook-játéka

Mennyire ismeri a hungarikumokat? – augusztusban indul az agrárminisztérium új facebook-játéka

Hírek - 2023.08.03

Hungarikum játékot indít az Agrárminisztérium. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a nemzeti értékeinkre, a magyarság csúcsteljesítményeire. A kérdésekre helyesen válaszolók között hetente ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Mi a közös a bajai halászlében és a magyar nótában? Hogyan kapcsolódik egymáshoz a pálinka és a puli? Mi a közös Puskás Ferenc és Neumann János életművében? A helyes válasz: a felsoroltak mind megtalálhatóak a Hungarikumok Gyűjteményében. 

Az Agrárminisztérium 2023. augusztus 4-én induló játékában a tárca Facebook-oldalán  hetente megtekinthető  egy tematikus kisfilm, melyben hungarikumainkról kaphatnak bővebb tájékoztatást. A szórakoztató filmekből feltett kérdésekre a poszt alatti hozzászólásban tudják megadni a válaszokat.  A 6 héten át zajló nyereményjátékban a helyes választ beküldők között hetente egy ajándékcsomag kerül kisorsolásra.

A "hungarikum" a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség.  A hungarikummá nyilvánítás egy alulról építkező, többlépcsős folyamat, melyet bárki kezdeményezhet a megfelelő formanyomtatvány benyújtásával. Ennek első lépcsőfoka a nemzeti értékké nyilvánítás, a második lépcsőfok a Magyar Értéktárba való felvétel, azaz kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánítás. A harmadik, azaz utolsó lépcsőfok pedig a hungarikummá nyilvánítás, amelyről a Hungarikum Bizottság dönt.  A gyűjteményben jelenleg 8 kategóriában 87 hungarikum szerepel. A teljes lista itt található:  http://www.hungarikum.hu/sites/default/files/hungarikumok-lista_2021.01.22.pdf

A nyereményjáték első kisfilmje és a játék első fordulója augusztus 4-én, pénteken reggeltől lesz elérhető.
Forrás: AM Sajtóiroda

Címkék: hungarikum
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kiváló minőségű magyar libahús kerülhet a Márton napi asztalra

A madárinflueza-járvány után ismét magára talált a hazai lúdágazat, az év második felében nagy lendületet vett a ...