TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Pöttinger NOVACAT V 8400 és V 9200 kaszakombináció – Kompromisszumok nélkül

Pöttinger NOVACAT V 8400 és V 9200 kaszakombináció – Kompromisszumok nélkül

Gépszemle - 2024.06.20

A Pöttinger, mely a világ egyik innovatív szálastakarmány-betakarítógép gyártója, a tavalyi év augusztusában mutatta be az új NOVACAT V 8400 és V 9200-as kaszakombinációját, melyet a professzionális gazdaságok számára fejlesztettek ki, ahol a minőség mellett fontos a nagy területteljesítmény is. A tárcsás kaszák típusszáma a maximális munkaszélességre utal, mely 8,4 és 9,2 méter, amely kompakt kialakítással párosul.

A családi vállalkozásról

A Pöttinger 1871-ben, Franz Pöttinger irányítása alatt lépett be a mezőgazdasági gépgyártók piacára, megalapítása óta családi tulajdonban maradt. A család negyedik generációja tette nemzetközi gépgyártóvá a céget 1991-ben. A Pöttinger elkötelezetten dolgozik azért, hogy olyan mezőgazdasági technológiákat fejlesszen és tegyen elérhetővé, amelyekkel nemcsak hatékonyan, de környezettudatosan dolgozhatnak a termelők. Mára Ausztria mellett Németországban és Csehországban rendelkeznek gyártóüzemekkel, 2008-ban saját értékesítési leányvállalatot alapítottak az Egyesült Államokban. A nagy érdeklődésre és az ezzel járó növekedésre való tekintettel további bővülésre volt szükség, így az idei év februárjában még egy telephelyet nyitottak az Indiana állambeli Valparaisóban, ezzel is elősegítve a további észak-amerikai terjeszkedést.

Kiváló takarmányminőség

Készítsünk szénát vagy szenázst, az osztrák Pöttinger kiváló minőséget, széles termékkínálatot nyújt a piacon, amelyből minden gazdálkodó kiválaszthatja a számára megfelelő gépet. Kaszáiknál, kaszakombinációiknál a robosztus kivitelezést kombinálják kiváló alapanyagminőséggel és szerkezeti egyszerűséggel, így használóik biztosak lehetnek abban, hogy munkagépeik a legkevesebb karbantartás mellett kiemelkedő üzemidővel futnak a földeken. Hála precizitásuknak, mind a takarmányminőség, mind a tarló láttán elégedettek lehetnek a felhasználók. Kínálatukban elérhetők tárcsás, front, függesztett, vontatott kaszák (Pöttinger NOVACAT és NOVADISC), egyedi kaszakombinációk (NOVACAT széria) éppúgy, mint a betakarításhoz nélkülözhetetlen rendterítők és rendképzők (Pöttinger HIT, HIT T, valamint Pöttinger TOP széria).

Pöttinger NOVACAT V 8400 és V 9200 kaszakombináció – Kompromisszumok nélkül

Kompakt kialakítás

A NOVACAT széria, V 8400 és V 9200 típusának kompakt kialakítását a rendkívül rövid függesztőkarok biztosítják, melynek köszönhetően csökkent az önsúly, és a kasza súlypontja közelebb került a traktorhoz. A terepviszonyoktól függően mindkét kaszakombináció kisebb teljesítményű, akár 140–150 LE-s négyhengeres traktorokkal is üzemeltethető.

Pöttinger NOVACAT V 8400 és V 9200 kaszakombináció – Kompromisszumok nélkül

A NOVACAT V 8400 és V 9200 kompakt kialakításának köszönhetően, a terepviszonyoktól függően kisebb teljesítményű, akár 140–150 LE-s négyhengeres traktorokkal is üzemeltethetőek

Munkaszélesség-állítás

A kaszaegységek két rögzítési helyzetének köszönhetően a munkaszélesség 8,12 vagy 8,36 méterre állítható a NOVACAT V 8400-on, és 8,95 vagy 9,20 méter a NOVACAT V 9200-nál. Így a szabad szélesség a két kasza között 2,03 vagy 2,28 méter lehet.

Pöttinger NOVACAT V 8400 és V 9200 kaszakombináció – Kompromisszumok nélkül

 A kaszaegység munkaszélessége két pozícióba rögzíthető

Robusztus hajtáslánc

Minden meghajtóelem robusztus és túlméretezett. A központi T-hajtómű a hosszú kardántengelyekkel együtt biztosítja a megbízható erőátvitelt és zökkenőmentes működést. Mindkét hajtótengelybe szabadonfutó van beépítve. Túlterhelésvédelem a bemenő kardántengelyen található.

Bevált konstrukció

Ezeknek a kaszakombinációknak a kaszagerendelye egy már jól bevált konstrukció. A mindössze 4 cm magasságú gerendely rendkívül jó anyagáramlást garantál, a 28 cm-es konzol szélesség pedig a pontos talajkövetést támogatja csakúgy, mint a kaszaegység középső forgócsapos felfüggesztése, mely +20 / -16 fokos lengő mozgást tesz lehetővé, a tökéletes talajkövetés érdekében. A hidraulikus tehermentesítő, egyenletes talajnyomást biztosít a kaszagerendely teljes szélességében, mely fokozatmentesen állítható a talaj állapotától függően. A vágásmagasság 6 cm, amely opcionálisan magasító csúszótalpakkal növelhető +2 vagy +4 cm-rel.

Pöttinger NOVACAT V 8400 és V 9200 kaszakombináció – Kompromisszumok nélkül

 A NOVACAT V 9200 ED verőujjas szársértővel

Optimális ütközésvédelem

A NONSTOP LIFT hidraulikus ütközésvédelmi egység a kaszagerendely optimális védelmét garantálja. A kasza hatékonyan elkerüli az akadályokat, mivel hátrafelé mozdul el, és egyidejűleg fel is emelkedik. Ez a megoldás nagyobb sebesség esetén is megvédi a kaszát a sérülésektől.

Könnyű kezelhetőség

A kaszakombinációk könnyen kezelhetőek, mert alapfelszereltségként el vannak látva a Basicline előválasztó rendszerrel. Opcióként elérhető az ISOBUS-kompatibilis Selectline preselect vezérlőrendszer is. Mindkét esetben, mindkét kaszaegység külön-külön felemelhető egyetlen vezérlőszelep segítségével, amely a szállítási biztonsági reteszelést is működteti. A Selectline preselect vezérlőrendszerrel az automatikus oldalankénti emelőrendszer megkönnyíti az ékalakú táblák kaszálását. Ha a traktorok táblavégi forduló kezelést is kínálnak, akkor az egyedi emelés két különálló vezérlőszeleppel is lehetséges.

Pöttinger NOVACAT V 8400 és V 9200 kaszakombináció – Kompromisszumok nélkül

Képaláírás: Szállítási helyzetben a NOVACAT V 9200

Szállíthatóság

Közúti szállításhoz a kaszát hidraulikusan 92°-ban függőlegesen összecsukják, majd szintén hidraulikusan rögzítik. A kaszakombináció fel- és leszerelésekor a visszahúzható első védőburkolat elegendő helyet biztosít a traktor gumiabroncsai és a kasza között.

Mindkét kaszakombináció rendelhető gumiszalagos rendképzővel, ED típusú verőujjas szársértővel, vagy RC gumihengeres szársértővel.

Pöttinger NOVACAT V 8400 és V 9200 kaszakombináció – Kompromisszumok nélkül

Címkék: pöttinger, kasza
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kihívásaink a vetéstől a betakarításig – Következetes ...

A vetés, az ültetés sikerét alapjaiban határozza meg a talajról való folyamatos gondoskodás. Különösen manapság, a ...