A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

A Horsch egy Transformerrel „játszik”

Új sorközművelő kultivátorokkal jelentkezett a német Horsch. A változtatható keretű Transformer VF család tagjai 6–12 méteres változatokban elérhetők.

A Horsch egy Transformerrel „játszik”


A Transformer VF a Horsch új sorközművelő kultivátorcsaládja. Kiemelt jellemzői közé tartozik a teljesen integrált, oldalra tolható keret, a kompatibilitás különböző kamerarendszerekkel, illetve a paralelogramma-felfüggesztésű munkaeszközök széles kínálata. A Transformer VF (ahol a VF a változtatható keretet jelenti) 6-tól 12 méter munkaszélességben rendelhető.

A 6 és 8 méter széles gépek három részben csukhatók, a 9–12 méter munkaszélességű változatok pedig öt részben, így 3 méter a szállítási szélességük és 4 méter a szállítási magasságuk. A keret alatti szabad tér tekintélyes (660 mm), ami a kései vetésű soros növénykultúrákban történő munkáknál (kukorica, cukorrépa) igen előnyös. A munkaeszközökhöz alkalmazott U-profil belül található. Ennek köszönhetően maximálisan változtatható a munkaeszközök elrendezése a kereten. A Transformer VF-fel a 25–90 centiméteres sortávolságok fedhetők le.

horsch 2

A munkaeszközök terén a precíz munka, illetve az egyszerű és gyors beállítás állnak a középpontban, így a munkamélység nagyon egyszerűen, szerszám nélkül állítható. A munkaeszköztartó kialakításakor a fejlesztőmérnökök a Horsch termékekről begyűjtött tapasztalatokra támaszkodtak. Ez alapján széles és stabil palalelogramma formát alkalmaztak, hogy hosszú élettartamot és jó munkaeredményeket érhessenek el a gazdálkodók még nehéz és köves talajokon is. Az egységek hidraulikusan is terhelhetők, különösen kötött talajok esetén. A hidraulika a SectionControl soronként elzárásnál is használható. Opcióként a hátsó munkaeszközökhöz takarólemezek is elérhetők, ezáltal a növénykultúrák korai állapotukban optimálisan védhetők. Van hely az ujjas kerék vagy egyéb, sorban dolgozó munkaeszköz használatára is.

horsch 3

Forrás: AXIÁL/HORSCH

Címkék: Agritechnica, mezőgépgyártás, újdonság, Horsch, sorközművelő kultivátor