Hirdetés
Horsch: egy, kettő, három!

Horsch: egy, kettő, három!

Vető- és talajművelő gépek - 2019.01.15

Az eddigi szimpla és dupla magtartály mellett immár hármas osztatúval is felszerelhetők a 3 és 4 méter munkaszélességű Horsch Avatar direktvetőgépek. A Tripletank nevű új rendszer egyidejűleg kétféle növénykultúra vetését teszi lehetővé, amivel párhuzamosan műtrágyát is kijuttathatunk.

A változatos köztesnövény-kultúrákhoz szükséges egyéni összetevőket is adagolhatunk vele, hogy a vetéssel egy menetben a talajba juttathassuk azokat.

Felépítését tekintve az új fejlesztésű és kialakítású Tripletank három különálló, egymás utáni tartályból tevődik össze – áll a forgalmazó AXIÁL Kft. leírásában. Össztérfogatuk 3800 liter, ami 60/10/30 százalékos arányban van felosztva, hogy a különböző növénykultúrák eltérő igényeinek megfeleljenek.

A 6 és 8 méter munkaszélességű Avatar SD vetőgépekhez a Horsch starter műtrágyához mikrogranulált műtrágyák kijuttatására alkalmas egységet vagy műtrágya-kijuttató adaptert kínál további kiegészítőként. Ezeknél a harmadik tartályt beépítik a főtartályba, és opcióként speciális mikrogranulátum-adagolóval vagy standard adagolóval is fel lehet szerelni a vetőmag vagy a műtrágya kijuttatására.

A hármas tartályba két adagolótornyot építenek be, és a vásárló dönti el, hogy adagolótornyonként felezett csövezést, vagy külön magvezető csövet szeretne minden csoroszlyához. Az első megoldásnál a felhasználó mechanikus vagy elektronikus szakaszolást tud alkalmazni, amivel a rávetést minimalizálni tudja a nem szabályos területeken vagy a sarkokban. A csoroszlyánkénti csövezés esetén a két sor mindegyikére másik növénykultúrát lehet vetni, és ezeket egyéni mélységbe, pontosan, az adott növénykultúra igényeinek megfelelően lehet a földbe juttatni. A Tripletank töltési magassága alacsony, ami nagyban megkönnyíti a betöltést.


Forrás: AXIÁL Kft.

Címkék: műtrágya, vetőgép, Horsch, magtartály, direktvetés
Kiemelt hírek