Hirdetés
Az Amazone XTender vontatott változata

Az Amazone XTender vontatott változata

Vető- és talajművelő gépek - 2017.09.05

A talajműveléssel egy menetben műtrágyát és/vagy vetőmagot kijuttató gazdaságok számára kifejlesztett 200 literes Xtender 4200-T egytengelyes, vontatott kiadagolókocsi.

Az elmúlt évben elindított, 4200 literes függesztett XTender alapulvételével kifejlesztett új, vontatott verzió olyan 600 LE motorteljesítményű traktorokhoz készül, amelyeknek nem rendelkeznek kellő teherbírású hátsó függesztőszerkezettel vagy egyáltalában nincs hárompontos függesztőművük.

A kocsihoz a talajművelő gépet, például kultivátort egy szabványos 3. kategóriájú vagy 4N alsó vonószemhez lehet csatlakoztatni a megfelelő vezetékekkel együtt. A vontatott változat más gyártók munkagépeivel együtt is használható. Mivel a kapcsolódási pont maximális függőleges terhelhetősége 4500 kg, az XTender-T hátsó vonószerkezetével a nagyobb gé--pekkel való kombinált munkavégzés sem jelent problémát az Amazone cég közlése szerint.

Az alaprekeszes kialakítás opciójaként a tartály a műtrágya és a vetőmag között 50/50 arányban osztható, de két különböző műtrágya kijuttatása is megoldható. Két, elektromosan hajtott adagolóegységét 200–400 kg/ha adagok kijuttatására tervezték. A gép ISOBUS-terminálon keresztül működtethető, ami lehetővé teszi a precíziós, területspecifikus tápanyag-visszapótlást. Az XTender-T a gyártó cég vetőgépeiből származó, opcionális TwinTerminal 3.0 vezérléssel is működtethető.

Címkék: vetőgép, vetés, Amazone, talajművelés, XTender, kiadagolókocsi, műtrágyázás
Kiemelt hírek