Hirdetés

Zöldítés? - végezze költségtakarékosan

Vető- és talajművelő gépek - 2015.07.04

Elsőre ez egy újabb felmerülő problémának tűnhet, ami a gazdálkodókat sújtja, viszont ha megismerjük a zöldtrágya növények hasznosságát, hamar rájövünk, hogy nem is olyan felesleges ezeknek a növényeknek a termesztése.


A különböző fajok (fehérmustár, olajretek, facélia, pohánka, takarmányrepce, csillagfürt, bíborhere) jellemzően a gyökereik talajszerkezet alakításával, a talaj lazításával, a tápanyagok feltárásával javítják 
a következő növény gyökérképződési feltételeit, fokozzák a talajéletet.
Meg kell említenünk a levélzet talajtakaró hatását is, ami védi a napfénytől, a kiszáradástól, a deflációtól és az eróziótól is a talajfelszínt. A zöldtrágya növények mindezeken túl még gyomelnyomó és talajfertőtlenítő hatással is bírnak, különösen a fonálférgek esetén. A zöldtrágyanövények leforgatásával javul a talajok szerkezete és vízgazdálkodása is.
A zöldtrágya növények általában nem támasztanak nagy igényeket a magágy és a vetés minőségét illetően, ezért terjedt el a szórt vetéses technológia. A Güttler kínálatában is szerepel olyan vetőgép 200, 410 és 660 literes magtartállyal, amelyet egyéb munkagépekre is felszerelhetünk.
A Güttler GreenMaster kombinációval a zöldtrágya növények vetése professzionálisan megoldható, viszont ez a gépkombináció nem csak erre alkalmas. Így a Güttler GreenMaster egy olyan sokoldalú munkagép, amelyet egész évben, több növénykultúrában is használhat 
a magágykészítéstől kezdve a vetésen át a növényápolásig, sőt még gyepek gondozására is.

Páska Norbert
agrármérnök-tanár

Tudjon meg többet a Güttler GreenMasterről, fedezze fel, hogy a zöldtrágya növények professzionális vetésén túl még milyen egyéb műveletekre alkalmas ez a gép!

Hívja kollégáinkat a +36-62-533-690 telefonszámon!

Címkék:
Kiemelt hírek