A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Már bizonyított az IRTEM vetőgép – Megbízható, felhasználóbarát eszközök – az ország egész területén

Kedvező ár, megbízhatóság, elégedett vevők. Röviden így lehet összefoglalni az IRTEM hatsoros szemenkénti vetőgép legfontosabb jellemzőit.

Már bizonyított az IRTEM vetőgép – Megbízható, felhasználóbarát eszközök – az ország egész területénA hazánkban immár négy éve forgalmazott gép bizonyította nagyszerűségét az elmúlt esztendőkben, hiszen az eszközt használó gazdák komolyabb meghibásodásról nem tudtak beszámolni.
Kétféle kivitelben, négy-, illetve hatsorosban vásárolható – mondja a vetőgépet itthon forgalmazó Contstar Kft. kereskedelmi igazgatója. Székely Szabolcs kiemelte, hogy a hatsorost alapból teleszkópos gerendellyel szerelték fel, dupla tárcsás a vetőeleme, illetve míg a legtöbb konkurens cégnél a dupla tárcsás műtrágyaszóró választható opció, addig az IRTEM vetőgépnél ez is az alapfelszereltség része, akárcsak a gazdálkodó munkáját segítő magyar nyelvű vetésellenőrző monitor. Ennek előnye, hogy nemcsak a vetést ellenőrzi (a vetéshibát fénnyel és hanggal jelzi), hanem hektármérést is végez, azaz a gazdálkodó pontosan tudni fogja, milyen területen vetett.
„Opcióban kérhető mikrogranulátum-szóróval is – hangsúlyozza Székely Szabolcs. – Az IRTEM hatsoros szemenkénti vetőgép használata nagyon egyszerű, láncos meghajtásának köszönhetően sokkal pontosabb vele a vetés. Alapfelszereltségként jár hozzá Pro kerék, amely sok más márkánál csak külön választható. A Pro kerék lényege, hogy nagyban elősegíti, hogy a vetőmag a száraz talajba is bejusson.
A gyár egyébként fejlesztéseinél nagymértékben támaszkodik azokra a gazdákra, akik már használták a cég gépeit. Folyamatos ügyfélkövetésüknek köszönhetően naprakész információkkal rendelkeznek, és ha szükséges, ezek alapján hajtanak végre kisebb módosításokat annak érdekében, hogy még tökéletesebb eszköz álljon a felhasználók rendelkezésére.”
Székely Szabolcs elmondta azt is, hogy az IRTEM vetőgépeknek kiváló szervizhátterük van, bár azt is hozzá kell tenni, hogy az elmúlt években egyetlen komolyabb meghibásodás sem fordult elő, nagyon megbízható, felhasználóbarát eszközökről van szó. A megbízhatóság, a pontosság és a könnyű kezelhetőség mellett a gazdálkodók a kedvező ára miatt is kifejezetten keresik és kedvelik ezt a márkát. A Contstar Kft. viszonteladói hálózattal dolgozik, így a gépek az ország egész területén elérhetők, sőt a vásárlók két garnitúra vetőmagtárcsát is kapnak.
Székely Szabolcstól megtudtuk azt is: gabonavetőgépeket is forgalmaznak, szintén három és négyméteres kivitelben. Ezek alapfelszereltsége mindent tartalmaz: nyomlazítót, magtakarót, fellépőlétrát. Nagy előnyük, hogy a tartályuk két részre osztható, így nemcsak magszórásra, hanem a műtrágya kijuttatására is alkalmasak.
A Contstar Kft. célja olyan gépek forgalmazása, amelyek minden igényt kielégítenek. A cég a világ minden táján folyamatosan keresi azokat a gyártókat, amelyek mind minőségben, mind árban megfelelnek a magyar piac igényeinek. Ebben a sorba pedig tökéletesen illeszkedik az IRTEM vetőgép. Jelenleg húsz gyártóval állnak kapcsolatban, gépeik között ugyanúgy megtalálható magyar, mint olasz vagy akár török gyártó terméke is.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: