A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Névcsere a Case IH traktoroknál: Versum helyett Vestrum

Traktorok - 2019.06.29

Néhány hónapja mutatták be a Case IH új Versum traktorcsaládját, amelynél – az egyik konkurenssel zajló vita miatt – máris névváltoztatást hajtottak végre. A gazdáknak ezentúl a Vestrum nevet kell keresniük a motorburkolaton.

Névcsere a Case IH traktoroknál: Versum helyett Vestrum


Ritkán fordul elő, hogy egy bejáratott modellcsaládnevet a gyártó megváltoztasson. A Case IH most mégis megtette, a korábban Versum CVX néven ismert, négy változatot magában foglaló, a 100–130 LE-s teljesítménytartományt felölelő traktorokat mostantól Vestrum CVXDrive néven kell keresniük a gazdáknak. A Case IH hivatalos indoklást nem adott, de sajtóhírek szerint a Versum túlságosan hasonlított egy másik gyártó terméknevére, emiatt döntöttek a kényszerű csere mellett.

„A Vestrum kifejezés latinul annyit tesz: közületek, irántatok” – mondta Peter Friis, a Case IH európai marketingigazgatója, aki szerint a név egyfajta összetartozást sugall a gazdák, valamint az erős, kényelmes, sokoldalú traktorok között. A Vestrumot (akkor még Versumként) februárban mutatták be a nagyközönségnek a párizsi SIMA szakkiállításon, ezért is meglepő, hogy máris névváltoztatásra volt szükség.

A gyártó mindezzel együtt igyekszik megnyugtatni a potenciális vásárlókat arról, hogy az elnevezésen kívül más nem változott az erőgépen, vagyis a megrendelt masinákat a tél végén ismertetett műszaki tartalommal, késedelem nélkül juttatják el a gazdákhoz. A CNH Global csoporthoz tartozó Case IH márkánál állítólag a konkurens AGCO tett „panaszt”, mert a korábbi Versum név túlságosan is hasonlított a hozzájuk tartozó Valtra szériáinak Versu modellnevéhez.Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, Case IH, Vestrum, Versum, név