Hirdetés
Ennél tisztább már nem lehet az Agrifac Condor

Ennél tisztább már nem lehet az Agrifac Condor

Permetezéstechnika - 2019.12.16

Nemcsak új motort, de „dögösebb” külsőt, és alaptartozékként egy sor extrát is kapott az Agrifac új önjáró permetezőgépe. A Condor V modell már a Stage V károsanyag-kibocsátási előírásoknak felel meg.

Az új előírásoknak megfelelően a gyártók sorra cserélik le erőforrásaikat a – legfelső szintet képviselő – Stage V emissziós normát teljesítő motorokra. Így tett a holland Agrifac is, amely nemcsak a burkolat alatt frissítette fel népszerű Condor önjáró permetezőgépét, de küllemében is megújította. A Condor V nevet viselő modell 2020 januárjától már elérhető lesz a piacon.

A „nagy testvérnek” számító Condor Endurance gépre hasonlító új permetező erőátviteli rendszere is megváltozott némileg, amely által még megbízhatóbbá vált, illetve alapkivitelben is LED munkalámpákkal látták el. Megmaradt a StabiloPlus alváz, amely sima haladást garantál egyenetlen talajon is, míg a GreenFlowPlus permetezőrendszer révén a permetlé-tartály maradék vegyszer nélkül, teljesen egészében kiüríthető.

További praktikus megoldásnak számít a WideTrackPlus rendszer, amely szélesebb nyomtávot tesz lehetővé, az ugyancsak az Agrifac által kifejlesztett ClearancePlus pedig 2 méteres szabad hasmagasságot ad a gépnek, így a jól fejlett kukoricába is be lehet vele menni (közúton az alváz természetesen egyszerűen leereszthető).


Szerző: AgrárUnió

Címkék: növényvédelem, permetezőgép, újdonság, Stage V, önjáró, Agrifac, emissziós szint
Kiemelt hírek