TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 593 Ft
Benzin ára: 573 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 382,59
USD: 355,01
CHF: 405,63
GBP: 445,79
Hirdetés
Egymilliót kapott a traktorért, ami nem is volt az övé

Egymilliót kapott a traktorért, ami nem is volt az övé

Hírek - 2023.03.21

Több, mint egymillió forint előleget csalt ki áldozatától egy budapesti férfi, aki eladott egy traktort, ami soha nem is volt a tulajdonában. Az elkövető ezen kívül rönkházakkal is kereskedett - sikerrel.

A még szökésben lévő férfivel szemben nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség.

A büntetett előéletű férfinak 2017-ben nem volt állása és mivel több pénzintézetnek is tartozott, úgy döntött, hogy csalással szerez pénzt. Feladott egy hirdetést az interneten, melyben 20 millió forintért kínált eladásra egy traktort, aminek a fényképeit és adatait egy németországi kereskedés honlapjáról töltötte le.

A hirdetés felkeltette egy potenciális vevő érdeklődését, akire még egy bálázót is rá akart sózni, holott nyilván, ilyen nem volt a tulajdonában. Végül 1,2 millió forintos előleget sikerült kicsalnia áldozatától.

A férfi ezután módszert váltott. Olyan hirdetéseket adott fel, amelyekben kedvező áron vállalta rönkházak építését, amivel négy embert vert át, akik 500 ezer és 2,3 millió forint közötti összegeket fizettek ki neki.

A férfi nem ismert olyat, aki a házakat fel tudta volna építeni, de még hosszú ideig hitegette azzal az áldozatait, hogy azért nem tudta elvégezni a munkát, mert a fát szállító kamion elakadt és hatósági ellenőrzés alá vonták.

A „polihisztor” ezután eltűnt a nyomozók szeme elől, ezért ellene belföldi és nemzetközi elfogató parancsot adtak ki.

Az ügyészség határozattal távollévő terheltté nyilvánította, és vele szemben vádiratot nyújtott be a Kaposvári Járásbíróságra, melyben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltás kiszabására inditványozta. 

A fotó illusztráció

 
Forrás: Hirado.hu, Fotó: Pixabay

Címkék: traktor, csaló
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Innovatív design és jobb kilátás: hat új FL C homlokrakodó az ...

A CLAAS új generációs, rendkívül innovatív, jelentősen továbbfejlesztett kényelmi és teljesítményjellemzőkkel ...