TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 598 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,77000
USD: 353,22000
CHF: 404,42000
GBP: 444,53000
Hirdetés
Az új triflex TRX energiaellátó rendszer forradalmasítja a robotok 3D mozgását

Az új triflex TRX energiaellátó rendszer forradalmasítja a robotok 3D mozgását

Hírek - 2021.10.29

Az igus teleszkópos triflex TRX energialánca helyet takarít meg a roboton és akár 40%-os visszahúzási úthosszt biztosít.

robot

Az igus új TRX rendszere helyet takarít meg a roboton és akár 40%-os visszahúzási úthosszt biztosít.

Az ipari robotok kábelezésének mozgás közbeni biztonságos, egyszerű és kompakt vezetésére alkotta meg az igus a négydimenziós triflex TRX energialáncot. Az új tanulmányterv kiválthatja a tradicionális robot kábelkötegeket és visszahúzási rendszereket. Különlegesség: 40 százalékos visszahúzási úthossz a lánc belsejében elhelyezett egyedi teleszkópos mechanizmussal. Ennek köszönhetően a felhasználók helyet takaríthatnak meg a robotok harmadik tengelyén, továbbá akár 83%-kal csökkenthetik a tömeget és megspórolhatják a visszahúzó rendszer magas költségét.

Az igus háromdimenziós mozgást végző triflex R energialáncait széles körben alkalmazzák az iparban kábelek és tömlők hibabiztos vezetésére robotokon. A robot mozgása következtében az energialáncban keletkező hurkok megelőzésére eddig visszahúzó rendszereket alkalmaztak a harmadik tengelyen. "A robotok tengelyein azonban egyre kevesebb hely akad, ezért új megoldásra volt szükség." - mondta Jörg Ottersbach az igus GmbH e-chains Business Unit igazgatója. A gondolatot azonnal tett követte: a triflex R energialánc alapján kifejlesztették a triflex TRX rendszert. Amely egy négydimenziós energialánc integrált visszahúzó rendszerrel. "A TRX fejlesztéssel egy helytakarékos és kompakt láncot hoztunk létre, melyet közvetlenül a harmadik tengelyre lehet rögzíteni. Az energiaellátó rendszer önmagába csavarodik vissza és spirálisan változtatja a hosszát, mint egy teleszkópos mozgás, akár 40%-ig." - mondja Ottersbach. Ehhez az egyedi mechanizmusban az igus egy orsós csatlakozó rendszert, valamint egy integrált visszaállító szalagot alkalmaz. A szalag időről időre visszahúzza a láncszemeket a kiindulási pontba, a visszahúzási erő pedig ennek segítségével állítható. A kábeleket a láncon belül spirális alakzatban rendezik el, mozgás közbeni biztonságos vezetésüket a lánc biztosítja. Továbbá, a kábeleket és tömlőket a TRX közepén rögzítik, így azok a lánc meghúzásakor nem hagyják el a helyzetüket.

83%-kal kisebb tömeg

Más visszahúzó rendszerekkel összehasonlítva akár 83%-kal kisebb tömeg érhető el, ráadásul kevesebb, mint feleannyi helyen. Így a robot teljesítménye tovább növelhető, és a további visszahúzó rendszer nélkül a költségeken is jelentős megtakarítás érhető el. A TRX könnyen csatlakoztatható a meglévő triflex R láncokhoz a TRE szériából. Ahogy a triflex R esetében megszokhattuk, a kábelek kívülről egyszerűen tölthetőek az energialáncba. Az igus 2021. május 5-étől látogatható valóságos-virtuális vásári standján mutatja be az új TRX-et az érdeklődőknek.

További információk és a TRX működését bemutató videó:

https://www.igus.hu/info/triflex-r-trx

 

 


Forrás: igus GmbH

Címkék: robotika, igus, triflex TRX
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Különös magyar megfigyelés segítheti az aranysakál gyors ...

Párja pusztulása után egy nappal új nőstény szegődött egy hím aranysakál mellé Somogy megyében – derítették ki ...