A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Automatikus szórókeret-megvezetés 4 érzékelővel

Hírek - 2016.01.25

  Az automatikus DistanceControl szórókeret-megvezetés az Amazone-tól a növényvédő permetezőgép szórókeretét nagyon pontosan vezeti az állomány felett, ennek köszönhetően a fúvóka és a célterület közötti optimális távolság betartható. Nehéz körülmények között azonban előfordulhat, hogy a hagyományos DistanceControl szórókeret-megvezetés, mely a szórókeret bal és jobb oldali felén csak egy-egy érzékelővel rendelkezik, már nem elegendő. Így a nagyon eltérően fejlődött állományok esetén az tapasztalható, hogy kapásnövények (nagy sorközökkel) vagy hiányos gabonaállomány esetén a szórókeret leereszkedik.

Automatikus szórókeret-megvezetés 4 érzékelővel


amazongrafika

 A négy érzékelős DistanceControl plus gondoskodik arról, hogy a szórókeret a nagyon eltérően fejlődött állomány, és a helyenként megdőlt gabona esetén se ereszkedjen az állományba.

amazon

Ezt elkerülendő nyújt segítséget a DistanceControl plus szórókeret-megvezetés, mely a szórókeret bal és jobb oldali felén már két-két érzékelővel rendelkezik. A további érzékelőknek köszönhetően nagyobb állományfelületet érzékel a munkagép. Ezáltal a DistanceControl plus a bemutatott nehéz körülmények között jobb és biztosabb szórókeret-megvezetést biztosít. A továbbfejlesztett szabályozó szoftver nagyobb haladási sebességek és csökkentett célterület-távolságok esetén is biztosítja az optimális szórókeret-megvezetést. Így hozzájárul ahhoz a trendhez, hogy gyorsabban lehessen haladni és a célterület-távolságot 50 cm-nél kisebbre csökkenteni.

 

 

A DistanceControl plus a szórókeret bal és jobb oldali felén már két-két érzékelővel rendelkezik, különösen egyenetlen területen vagy nem homogén növényi állomány esetén jobb szórókeret-megvezetést eredményez.

 

 


Címkék: