TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
A Corteva 140 millió forintot fektetett kutatási célra szolgáló öntözőrendszer kiépítésébe Magyarországon

A Corteva 140 millió forintot fektetett kutatási célra szolgáló öntözőrendszer kiépítésébe Magyarországon

Hírek - 2024.03.20

A vállalat megkapta a vízjogi üzemeltetési engedélyt a szegedi kutató-fejlesztő állomásán

A Corteva Agriscience 140 millió forintot fordított egy modern öntözőrendszer kiépítésére, hogy elősegítse a szegedi növényvédelmi kutatás-fejlesztési tevékenységet. Az új öntözőrendszer 11 hektárt fed le, és lehetővé teszi, hogy a Corteva kutatói pontosabb és megbízhatóbb eredményeket kapjanak az újonnan kifejlesztett növényvédő szerek esetében.

Az új öntözőrendszer segítségével a Corteva kutatói különböző növényvédő szerek hatékonyságát tesztelhetik különböző körülmények között, meghatározott típusú öntözési módszerekkel, például csepegtető, mikroszórófejes és konzolos öntözéssel. Az újonnan kiépített öntözőrendszer célja, hogy a kísérletek sikerességi aránya növekedjen az öntözés nélküli vizsgálatokhoz képest, hiszen bizonyos esetekben a megfelelő vízellátás kulcsfontosságú tényező. Ez a beruházás a Corteva kutatói számára új fertőzési módszerek kipróbálását, valamint a termékek tesztelési körülményeinek szélesebb skáláját biztosítja és így a növényvédő szerek hatékonysága jobban elkülöníthető lesz nagyobb fertőzési nyomás mellett.

A beruházás révén felgyorsítható a megbízható adatok kinyerésének folyamata ezzel elősegítve a növényvédő szer fejlesztés folyamatát, ami hozzájárul a biztonságos és hatékony növényvédő szerek felhasználásához a magyar gazdák számára.

"Tudományos alapokon nyugvó vállalatként a Corteva olyan innovációkkal segíti a gazdákat, melyekkel hatékonyan tudnak reagálni az éghajlatváltozás és az élelmiszer-ellátási lánc változó igényeihez. Ezzel a magyarországi beruházással továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy olyan megoldásokat kínáljunk a gazdálkodóknak, amelyekkel maximalizálhatják jövedelmezőségüket" - mondta Perényi József, a Corteva Agriscience magyarországi növényvédelmi kutatás-fejlesztési vezetője.

A Corteva egyik legfontosabb prioritása a kutatás-fejlesztésbe és innovációba való beruházás. A vállalat megújított kutatás-fejlesztési állomását 2020-ban avatták fel Szegeden, a hosszú múltra visszatekintő növénynemesítési és növényvédelmi kutatásra alapozva. A szegedi állomáson a fejlesztő mérnökök új gyomirtó-, rovar- és gombaölő szerek, valamint csávázási technológiák és biológiai megoldások fejlesztésére összpontosítanak, amelyeket a vállalat és külső partnerei évente 230 szántóföldi kísérletben tesztelnek. Az új beruházás lehetővé teszi a Corteva számára, hogy portfólióját még inkább megkülönböztethető és fenntartható termékekkel gazdagítsa, amelyek valódi értéket teremtenek a magyar gazdák számára.

Címkék: corteva agriscience
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Európai cirokkongresszus: 2025, Magyarország

Magyarországon rendezik 2025 szeptemberében a negyedik európai cirokkongresszust – adta hírül honlapján a ...