TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Quaddal és felderítő drónokkal a „dobogón”- Amazone-díjátadó

Quaddal és felderítő drónokkal a „dobogón”- Amazone-díjátadó

Hírek - 2024.01.26

Noha elsősorban nem a kisorsolt ajándékokkal, hanem magukkal az Amazone gépekkel nyertek legtöbbet az érintett gazdák, az AGROmashEXPO-n átadott díjak is komoly értéket képviselnek majd a szerencsés nyertesek idei és jövőbeli munkája során.   

Az Amazonen-Werke Kft. 2023-ban úgy döntött: komoly ajándékokkal jutalmazza és köszöni meg a gazdáknak, hogy bizalmat szavaztak termékeik iránt. Mint Kovács Tamás ügyvezető igazgató elmondta: ezúttal a fődíj egy quad volt, további 4 gazda pedig – sorsolás útján – drónt nyert a 2023-as vásárlásai révén. A díjakat 2024. január 25-én adták át az AGROmashEXPO keretén belül. 

Quaddal és felderítő drónokkal a „dobogón”- Amazone-díjátadó

Kovács Tamás, Szántai Norbert, Oliver Hahnenkamm, Rau András, Jónás Zsolt, Horváth Attila

A fődíjat a Hubertus Agráripari Bt. nyerte, a Goes Cobalt quadot Oliver Hahnenkamm ügyvezető vette át. A Kéthelyen működő társaság 2023-ban vásárolt először az Amazonen-Werke Kft.-től itthon, egy Pantera önjáró permetezőt és egy UX 11 200 literes permetezőt, aminek révén rögtön megnyerte a sorsolás fődíját. 

További négy szerencsés társaság, illetve gazdálkodó: a Rau és Fiai Kft., a veszprémi Barcza és Társa Kft., a hodászi Simon Levente, valamint Szántai Norbert egy-egy felderítő drónt nyert. 

Rau András családi vállalkozása Balkányban működik, ahová 2023 nyarán egy Ceus 4 méteres kombinált mulcskultivátort vásároltak. A gépet rögtön utána ki is próbálták: a repce alá a talajelőkészítést, majd ősszel a kalászosok alá az összes talajmunkát ezzel végezték el. Ahogy Rau András elmondta: a kultivátor maximálisan teljesítette az elvárásokat, a felderítő drón pedig tovább segítheti a munkájukat, hiszen azzal könnyebben nyomon követhetik majd a vadkárt és a termés állapotát.

Rau Andrástól nem messze gazdálkodik Szántai Norbert, aki ugyancsak drónt nyert 2023-as vásárlásaiért. A kállósemjéni gazda tavasszal egy műtrágyaszórót vett, majd úgy döntöttek, ősszel egy permetezőt is beszereznek az Amazonen-Werke Kft.-től. Idén ugyan nem terveznek újabb gépberuházást, de Szántai Norbert elárulta: úgy készülnek, hogy 2-3 év múlva vesznek majd egy szemenkénti vetőgépet is. És hogy bevált-e az UG 3000 literes, 20 méteres permetező? A nyertes válasza határozott igen. „Rengeteg időt megtakarít nekem ez a gép – mondta Szántai Norbert a díjátadón –, fél nap alatt lepermeteztem vele a 25 hektáros területet.”

AgrárUnió

Címkék: agromashexpo, Amazonen-Werke, Pantera önjáró permetező, UG 3000 peremetező
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mezőgépek veteránjai – A legendás Dutra méltatlan sorsa

Alig akad túlhasználtabb és elcsépeltebb szó a médiában, mint a legenda és a legendás. Kivételesen mégis illik a ...