Hirdetés
Gőzerővel fejleszt a Güttler: hét sor kapa mindenre elég

Gőzerővel fejleszt a Güttler: hét sor kapa mindenre elég

Vető- és talajművelő gépek - 2017.12.08

A piacon kapható 4 vagy 5 soros kultivátorok nem mindig elegendőek a tarlóhántáshoz. A Güttler ezért fejlesztette ki a SuperMaxx család 7 soros változatát, amely a hannoveri Agritechnica szakkiállítás attrakciójának számított.

A Hódmezővásárhelyen gyártóüzemet működtető Güttler neve már rég nem csak a prizmahengert idézheti fel a gazdák számára, hiszen a cég jó ideje komoly energiát fektet a kultivátorok fejlesztésébe is. A hannoveri Agritechnica szakkiállításon a stand felét már a SuperMaxx család tagjai foglalták el, amelyek közül a 7 soros elrendezésű változat valóban egyedülállónak számít a piaci kínálatban.

SuperMaxx

A tarlóhántásra is kiválóan alkalmas eszköz többféle kiegészítővel szerelhető fel, simítóval és hengerrel éppúgy, mint például vetőgéppel. A versenytársak kínálatában legfőképpen 4 vagy 5 soros kultivátor-elrendezésekkel találkozhatunk, ám a tapasztalatok szerint ezek sokszor kevesek a tarlóhántáshoz. A 7 sor viszont biztosan elegendő, ráadásul a SuperMaxx esetében a kapák egyenletesen vannak elosztva, semmiféle közbülső kerék nem akadályozza a gép remek átömlési képességét. Az 5 és 6 méteres változatok mellett létezik belőle 9 méter munkaszélességű, féligfüggesztett darab is a nagyobb teljesítményű erőgépekhez. A januári budapesti AGROmashEXPO szakkiállítás egyik szenzációja is ez az eszköz lesz, sőt a Güttler sekély tarlóhántásos technológiáját termékdíjra is jelölték.

SuperMaxx

A 7 gerendelyes SuperMaxx kultivátornál 130 cm-es osztású lándzsás kapákkal találkozhatunk, valamint 12 mm átmérőjű, masszív boronával, amely a földbe hatolva is tud dolgozni, tehát nemcsak a felszínt egyengeti. Az 56 cm-es gerendelymagasságú munkagéphez simító előtét is kapható, a végére pedig RollFix hengersor tehető a talaj visszatömörítése céljából. A SuperMaxx 3–15 cm mélységben képes dolgozni, ugyanakkor meglepően könnyen húzható, vagyis kevesebb üzemanyagot és munkaidőt igényel a használata.

 
Szerző: AgrárUnió

Címkék: kultivátor, Agritechnica, Güttler , talajművelés, henger
Kiemelt hírek